Euro a atins maximul ultimelor 11 saptamani fata de dolar si cel mai ridicat nivel din sapte saptamani in raport cu yenul, dupa ce rezultatele bune raportate de banci au sporit interesul investitorilor pentru plasamentele cu risc mai ridicat, transmite Reuters.

UBS, cel mai mare grup bancar elvetian, a avut un profit net de 2 miliarde franci elvetieni (1,46 miliarde euro) in trimestrul al doilea, fata de o pierdere de 1,4 miliarde franci in perioada corespunzatoare a anului trecut, revenire datorata in mare masuri performantelor pe activitati de trading, scrie Mediafax.

Informatia a dus la cresterea indicelui pan-european FTSEurofirst 300 cu 0,7%, in timp ce indicele titlurilor bancare a avansat cu peste 4%.
Datele economice nesatisfacatoare din Statele Unite, care contrasteaza cu cele din Europa si Asia, au determinat deprecierea dolarului la cel mai redus nivel din ultimele 12 saptamani fata de un cos de sase valute importante, de 81,904 puncte.

La ora 11:15 GMT, euro era in crestere cu 0,2%, la 1,3036 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins de la inceputul lunii mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
10 aplicatii gratuite pe care sa le folosesti in urmatoarea vacanta