BCE va decide luna viitoare daca va mentine programul de sprijin de urgenta pentru piata interbancara si va suspenda procesul de retragere a stimulentelor.

Weber, totodata guvernatorul bancii centrale germane, apreciaza ca ar fi "intelept" sa se mentina la nivel maxim alocarile privind operatiunile de refinantare saptamanale, lunare sau de trei luni pana dupa sfarsitul anului.

"Majoritatea discutiilor despre continuarea politicii de retragere cred ca se vor concentra pe primul trimestru", a spus el.

Citeste si:

BCE a anuntat ca va asigura lichiditati nelimitate pentru operatiunile pe termen scurt, de o saptamana si o luna, pana la mijlocul lunii octombrie. Oferta de lichiditate pentru credite de trei luni este pastrata pana la finele lunii septembrie.

Oficialul BCE a subliniat ca, in lumina imbunatatirii perspectivelor economice, sursa de lichiditate nu va putea fi mentinuta foarte mult timp.
El a mentionat ca nu anticipeaza riscuri inflationiste. Weber este considerat unul dintre cei mai indarjiti luptatori contra inflatiei.