Profitul net al companiei KazMunaiGas Exploration and Production (KMG EP), parte a grupului kazah KazMunaiGas (KMG), a scazut cu 22% in primul semestru, la 100 miliarde de tenge (535 milioane de euro), de la 129 miliarde de tenge (690 milioane de euro) in primele sase luni ale anului trecut, potrivit Mediafax.
In perioada ianuarie-iunie 2009, rezultatul KMG EP a fost influentat pozitiv de deprecierea monedei kazahe, situatie care nu s-a repetat si in ianuarie-iunie 2010, se arata in raportul financiar al grupului.

Compania KMG EP concentreaza activitatile de explorare si productie de titei ale grupului kazah, care controleaza in Romania Rompetrol.

Veniturile au urcat in perioada analizata cu aproximativ 50%, la 296 miliarde de tenge (1,59 miliarde de euro).

Profitul net pentru trimestrul al doilea a crescut de aproape doua ori, la 48,4 miliarde de tenge (260 milioane de euro), sustinut si de redresarea cotatiei internationale a petrolului.

Veniturile au avansat cu 22%, la 150,5 miliarde de tenge (805 milioane de euro).

Principalul actionar al companiei de explorare si productie este compania de stat din Kazahstan KMG. KazMunaiGas a cumparat, in 2007, actiuni reprezentand 75% din capitalul grupului Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu, si restul de 25% in iunie 2009.

(Sumele in euro au fost calculate la un curs de 0,0053 euro pentru o tenge)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri