Deficitul bugetar al Greciei s-a redus cu un ritm anual de 32,2%, la 14,49 de miliarde de euro, in primele opt luni, cadenta mai mica decat cea de 39,5% proiectata pentru acest an.

"Scaderea deficitului a fost incetinita de acumularea masiva de plati de dobanzi in lunile iulie si august, dar si din cauza insuficientei veniturilor", a anuntat Ministerul de Finante.

Actiunile companiilor elene au inregistrat scaderi vineri, dupa ce datele referitoare la deficit au aruncat indoieli asupra capacitatii Atenei de a atinge tintele fiscale pentru 2010.

Citeste si:

Grecia s-a angajat sa diminueze deficitul bugetar la 8,1% din Produsul Intern Brut (PIB) anul acesta, de la 13,6% din PIB in 2009, in schimbul unui program de sprijin financiar de 110 miliarde de euro stabilit de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International.

Veniturile nete din taxe au crescut cu 3,3% in intervalul ianuarie-august, obiectivul anual fiind un avans de 13,7%, in conditiile in care masurile de austeritate au aruncat statul in cea mai severa recesiune din ultimii 40 de ani.