Administratia americana nu exclude posibilitatea initierii unei actiuni judiciare impotriva grupului petrolier BP, in virtutea legii privind proprietatea asupra apei, care ar permite solicitarea unor daune de cel putin 1.100 de dolari pentru un baril, adica peste cinci miliarde, informeaza AFP.
Intr-o declaratie in interesul Statelor Unite, adresata judecatorului federal Carl Barbier, Departamentul american al Justitiei anunta ca intentioneaza sa dea in judecata compania BP, in virtutea legii privind proprietatea asupra apei, informeaza Mediafax.

Departamentul reaminteste ca solicitarea de compensatii financiare se va putea face in virtutea acestei legi, adoptata in 1990 dupa mareea neagra provocata de compania Exxon Valdez in Alaska.

Legea privind proprietatea asupra apei prevede o amenda de 1.100 de dolari pe baril pentru poluarea apei cu petrol, o suma care poate ajunge la 4.300 de dolari pe baril daca BP este gasita vinovata de neglijenta.

"Am promis ca cei responsabili vor curata, repara si inlocui resursele naturale afectate de aceasta catastrofa si ca vom recupera fiecare centima cheltuita de contribuabil", a declarat Hannah August, un purtator de cuvant al Departamentului Justitiei.

O sursa din cadrul anchetei a reamintit ca investigatiile continua si ca deocamdata nu a fost intentata nicio actiune judiciara civila.

BP a anuntat in septembrie ca a cheltuit opt miliarde de dolari de la explozia platformei Deepwater Horizon, pe 20 aprilie, in Golful Mexic. Compania a reamintit ca a acceptat sa creeze un fond de 20 de miliarde de dolari destinat despagubirii persoanelor afectate de catastrofa ecologica din Golful Mexic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri