Fondul Monetar International (FMI) nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei, daca va fi nevoie, pentru a ajuta statul elen sa evite o eventuala intrare in incapacitate de plata, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de Wall Street Journal.
FMI, statele Uniunii Europene (UE) si Banca Centrala Europeana au stabilit in luna mai un pachet de salvare de 110 miliarde de euro pentru Grecia, pe o durata de trei ani. In schimbul acestuia, Atena s-a angajat sa introduca masuri stricte de austeritate, anunta Mediafax.

"In pofida sprijinului substantial de care Grecia a beneficiat pana acum, nu este exclus un acord aditional cu FMI dupa expirarea celui actual, de trei ani", a afirmat sursa.

FMI si alti creditori internationali nu vor lasa Grecia sa intre in faliment daca nu va reusi sa recastige increderea investitorilor, chiar daca respecta conditiile acordului de asistenta financiara.

Grecia depinde aproape integral de finantarile primite de la Fond si UE. Atena nu poate apela la pietele financiare internationale, deoarece costurile imprumuturilor sunt extrem de ridicate.

"FMI se asteapta, insa, ca Grecia sa revina pe piete anul viitor, in conditii normale. Astfel, Fondul apreciaza ca nu va fi nevoie de un nou pachet de finantare", a mentionat sursa.

Analistii pietelor financiare se tem ca, in pofida reasigurarilor Atenei, Grecia va intra in incapacitate de plata din cauza datoriilor, in cazul in care costul imprumuturilor ramane la un nivel exagerat de mare dupa expirarea acordului de finantate UE/FMI, in 2012. Statul elen se confrunta cu datorii de 300 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri