Pretul aurului ar putea creste cu 20% in urmatoarele 12 luni fata de recordul inregistrat saptamana trecuta, la 1.650 dolari pe uncie (53 dolari pe gram), dupa noi interventii ale Federal Reserve pentru sustinerea economiei, anticipeaza analistii Goldman Sachs, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Cea mai puternica banca de investitii din lume estimeaza o cotatie de 1.400 de dolari pe uncia de aur peste trei luni, 1.525 dolari pe uncie la sase luni, respectiv 1.650 dolari pe uncie la 12 luni.

Pretul aurului pe piata spot a atins joi maximul istoric de 1.364,77 dolari pe uncie.

Banca centrala a Statelor Unite da semnale ca va interveni din nou pe piata prin achizitii de active cu bani "proaspat" tipariti pentru a sprijini relansarea economica. Goldman Sachs estimeaza noile masuri pregatite de Fed la 500 miliarde de dolari.

Pretul aurului a scazut marti pe pietele asiatice cu 0,3%, la 1.349,9 dolari pe uncie, inregistrand primul declin din ultimele trei sedinte de tranzactionare.

Pe termen lung, cotatiile aurului vor reveni pe un trend descendent, odata cu revenirea economiei americane si inasprirea politicii monetare a Federal Reserve.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Numărul copiilor născuţi din Japonia, în 2019, a fost la cel mai redus nivel
Setari Cookie-uri