Veniturile asiguratorului francez AXA, cu activitati si in Romania, au crescut cu 3,5% la noua luni, de la 68 miliarde de euro anul trecut la 70,5 miliarde de euro in acest an, a anuntat, joi, grupul, scrie Mediafax.

In Europa Centrala si de Est, veniturile au avansat cu 4,8%, de la 344 milioane de euro la 360 milioane de euro, potrivit unui comunicat al AXA.

"Trendurile din primele noua luni ale anului sunt conforme cu evolutia observata in prima jumatate a anului
, cu o atentie continua pe crestere disciplinata. Aceasta ne va permite pe termen scurt sa ne adaptam la climatul actual, sa imbunatatim profitabilitatea unde este necesar si sa fim pregatiti sa acceleram cresterea pe termen mediu", a afirmat Henri de Castries, presedinte si director general al AXA.

Pe segmentul asigurarilor de viata si produselor de economisire, veniturile au urcat cu 3%, de la 42,7 miliarde de euro la 44 miliarde de euro.

Din asigurarea pentru proprietati si accidente, AXA a obtinut in primele noua luni ale anului 21,4 miliarde de euro, cu 4,2% mai mult comparativ cu 20,5 miliarde de euro anul anterior.

In domeniul administrarii activelor, veniturile au crescut cu 9,3%, de la 2,25 miliarde de euro la 2,5 miliarde de euro.
Grupul nu a raportat date privind veniturile din trimestrul al treilea.

In Romania, AXA controleaza Axa Life Insurance, fosta Omniasig Life. AXA a preluat asiguratorul roman la inceputul acestui an, dupa ce a ajuns la o intelegere cu grupul austriac Vienna Insurance Group.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Studiu: masinile electrice premium provoaca cu 40% mai multe accidente