Grupul american Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, a raportat o crestere de 9% a profitului net in trimestrul al treilea, de la 3,15 miliarde dolari in iulie-septembrie anul trecut la 3,44 miliarde dolari in aceeasi perioada a acestui an, insa vanzarile din SUA au scazut, transmite Reuters.

Wal-Mart s-a bazat pe reduceri de costuri si aportul operatiunilor internationale pentru avansul profitului, scrie Mediafax. Vanzarile la magazinele din SUA deschise de cel putin un an au scazut cu 1,3% in iulie-septembrie, al treilea trimestru consecutiv de declin.

Vanzarile nete la nivel de grup au urcat cu 2,6%, la 101,2 miliarde de dolari.

Profitul pe actiune, de 95 de dolari, a depasit estimarile analistilor consultati de Reuters, care anticipau un castig de 90 de centi. Totodata, grupul a majorat prognoza pentru acest an, de la 3,95-4,05 dolari pe actiune de la 4,08-4,12 dolari pe actiune anterior.

Profitul pentru perioada ianuarie-septembrie a crescut cu 7,5%, de la 9,6 miliarde de dolari in 2009 la 10,3 miliarde de dolari pentru primele noua luni ale anului in curs.

Vanzarile la noua luni au urcat cu 3,8%, de la 292 miliarde de dolari anul trecut la 303 miliarde de dolari in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Marea Britanie: Tesco lanseaza "cel mai ieftin magazin din oras"