Grupul german E.On Ruhrgas, principalul actionar strain al Gazprom, intentioneaza sa vanda in decembrie intreaga participatie pe care o detine la exportatorul rus de gaze naturale, de 3,5%, evaluata la 4,5 miliarde de dolari, catre banca nationala de dezvoltare Vnesheconombank, potrivit Ria Novosti.

Evaluarea participatiei E.On Ruhrgas la Gazprom ia in calcul cotatia actiunilor grupului rus de marti, la bursa RTS. Partile implicate in afacere se asteapta ca tranzactia sa primeasca aprobarea premierului rus, Vladimir Putin, si a cancelarului german, Angela Merkel, mentioneaza publicatia Kommersant. Cei doi oficiali se vor intalni vineri pentru a discuta probleme legate de comertul bilateral si cooperare economica.

"Participatia trebuie vanduta la un pret cu putin peste cel al pietei, astfel incat capitalizarea Gazprom sa nu fie afectata", a declarat o sursa apropiata situatiei, care a adaugat ca din aceasta cauza actiunile nu pot fi vandute direct pe piata sau unor terti.

Vnesheconombank detine 2% din actiunile Gazprom.

Directorul general al E.On a afirmat la inceputul lunii noiembrie ca grupul vrea sa stranga 15 miliarde de euro in perioada 2011-2013 din vanzarea de active.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si