Gigantul farma Teva vrea sa rascumpere actiuni proprii in valoare de 1 mld. dolari

Grupul israelian Teva Pharmaceutical Industries, cel mai mare producator de medicamente generice din lume, a prezentat un program prin care vrea sa rascumpere actiuni proprii de un miliard de dolari pentru a sprijini evolutia titlurilor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Actiunile vor fi rascumparate cu lichiditatile proprii ale grupului. Operatiunea nu va afecta planurile pe termen lung ale Teva, precum achizitiile sau extinderea programelor de cercetare si dezvoltare in domeniul medicamentelor generice.

"Nu exista nicio indoiala ca este o problema cu pretul actiunilor. Rascumpararea este unul dintre mecanismele prin care conducerea unei companii poate sprijini cotatia tilturilor. Acest pas este binevenit, dar ne indoim ca programul este un remediu eficient pentru coma in care au cazut titlurile Teva", a afirmat Yoav Burgan, analist la Poalim Sahar.

Analistii sunt ingrijorati ca activitatile europene ale grupului ar putea fi afectate de reducerea bugetelor pentru sanatate din cauza crizei financiare, a precizat el.

Teva are o valoare de piata de 47,8 miliarde de dolari. Profitul net al grupului a crescut cu 47% in trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similara din 2009, la 1,2 miliarde de dolari.

Teva este prezenta si in Romania, prin subsidiara Teva Pharmaceuticals Romania.

Citeste aici un interviu wall-street.ro cu Alina Luiceanu, country manager al Teva Pharmaceuticals in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
TAROM operează zboruri directe către Constanţa cu plecare din 3 orașe ale țării
Setari Cookie-uri