UPS si FedEx, cele mai mari companii de curierat din lume, sunt anchetate de autoritatile din SUA, fiind acuzate de incalcarea regulilor antitrust, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.
UPS coopereaza cu autoritatile din noiembrie, cand Departamentul american de Justitie a lansat o ancheta preliminara ca raspuns la plangerile firmei de consultanta AFMS, a declarat un purtator de cuvant al companiei de curierat.

Regulile antitrust incalcate fac referire la consulantii unei a treia parti in materie de transport.

Serviciile FedEx si UPS sunt de o asemenea complexitate incat persoanele si chiar companiile multinationale apeleaza la consultanti pentru a le ajuta sa aleaga cele mai potrivite produse. De asemenea, partile terte negociaza reduceri de preturi cu transportatorii care pot ajunge pana la 10-30% din tariful de baza. In general, consilierii primesc o parte din banii astfel economisiti.

Intr-o cerere de chemare in judecata introdusa in vara anului trecut, AFMS pretinde ca UPS si FedEx au cospirat sa monopolizeze afacerile de livrari de pachete, refuzand sa implice in afaceri consultantii si prin intimidarea clientilor care folosesc o a treia parte.

AFMS, printre ai carei clienti se numara Sony, acuza pagube de peste 20 de milioane de dolari in urma masurilor luate de companiile de curierat.
Actiunile UPS au crescut cu peste 25% anul trecut, in contextul revenirii economiei globale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri