Sanofi-Aventis este pesimista pentru 2011

Vanzarile Sanofi-Aventis au crescut anul trecut cu 3,7%, la 30,3 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 6,8%, la 9,2 miliarde euro, insa grupul francez anticipeaza scaderea puternica a veniturilor in acest an din cauza expirarii unor patente de exclusivitate pe anumite medicamente.

Sanofi anticipeaza profit mai mic cu 5-10% in acest an, subliniind nevoia grupului francez de a gazi noi surse de crestere dupa expirarea brevetelor, conform Mediafax.

In acest sens, Sanofi-Aventis a anuntat ca negocierile pentru preluarea companiei americane de biotehnologie Genzyme au progresat. Tranzactia, evaluata la 20 miliarde de dolari, este foarte aproape de a fi agreata de conducerile si actionarii celor doua companii.

Genzyme este specializata in medicamente pentru boli rare, iar discutiile dintre compania americana si Sanofi au inceput cu noua luni in urma.

Estimarile Sanofi pentru 2011 nu iau in considerare fluctuatiile de pe pietele valutare, dar nici un eventual impact al tranzactiei Genzyme sau alti factori exceptionali.

Rezultatele grupului francez au batut estimarile analistilor in ultimul trimestru al anului trecut, datorita reducerilor de costuri. Sanofi anticipeaza acum ca va atinge obiectivul de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde euro in 2012, in loc de 2013.

Totodata, compania va propune cresterea dividendului anual la 2,5 euro pe actiune, de la 2,4 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri