O firma a avocatului Gheorghe Piperea si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO, vor fi administratorii judiciari provizorii ai Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT).

Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat joi depunerea la Tribunalul Valcea a cererii de deschidere a procedurii de insolventa si a nominalizat cele doua firme ca administratori judiciari, relateaza Mediafax.

Rominsolv este reprezentata de Gheorghe Piperea, iar BDO Business Restructuring de Niculaie Balan, se arata int-un comunicat al Oltchim transmis joi Bursei de Valori Bucuresti.

Firma Rominsolv este controlata de persoanele fizice Gheorghe Piperea, cu o participatie de 59%, Anca Piperea si Cristian Iordaneascu, fiecare cu cate 20%, respectiv de Alexandru Deaconu Mircea, cu 1%.

Piperea este si coordonator al unei firme de avocatura, Piperea si Asociatii.

BDO Business Restructuring face parte din grupul BDO Romania, din reteaua BDO International Limited. Potrivit datelor proprii, BDO Business Restructuring a fost desemnat administrator judiciar si al producatorului de cupru Cuprom, care a intrat in insolventa in 2010.

Numirea celor doi administratori judiciari revine Tribunalului Tribunalului Valcea. Acelasi tribunal va trebui sa decida daca accepta cererea de intrare in insolventa a Oltchim, masura propusa miercuri Gvernului de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a-l privatiza.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Epopeea privatizarii Oltchim continua. Vor cumpara chinezii?