”Am vazut aventura bittneriana puternic lansata pe piata si sustinuta. In opinia mea, e o intoxicare. Acest dosar nu porneste de la declaratiile sau spovedania lui Bittner, despre care nu se face nicio referire aici”, a precizat Basescu. El a spus ca structurile de securitate au semnalat riscuri de incorecta gestionare a contactului Microsoft in 2009, iar informatia a fost transmisa si institutiilor cu responsabilitati.

Potrivit lui Basescu, ancheta a trenat pana acum pentru ca a fost ”extrem de dificil de mers inapoi la initierea contractului”, informeaza Mediafax.

”Va asigur ca nimic din ce este in acest dosar nu provine de la Bittner. Informatiile mele sunt ca nu a fost cautat de nimeni Bittner prin SUA. E un lucru pornit din 2009 si s-a ajuns in 2014 la unele clarificari. Asta ca informatie pentru dumneavoastra, ca am vazut tot soiul de abordari de genul «a venit, le-a pus dosarul, nu au ce sa faca procurorii». Cei care spun asa pot fi suspectati ca servesc ale interese si, sa nu se supere pe mine, poate au facut-o din naivitate”, a subliniat seful statului.

Inca nu a vorbit niciun strain pentru DNA.

El a aratat ca s-a muncit in comisiile rogatorii cu alte state, dar a subliniat ca munca aceasta a fost pornita din Romania in baza unor sesizari ale strucuturilor cu responsabiliati din 2009. ”Ca lucrurile au mers mai repede sau mai incet, e alta treaba. Cei care au vorbit sunt numai romani. Inca nu a vorbit niciun strain pentru DNA. Cei care au facut denunturi, ca sa folosesc termenii din dosar”, a spus Basescu. Seful statului a precizat ca a studiat mare parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise si a spus ca, in opinia sa, acest caz trebuie anchetat ”cat mai rapid pana la capat”.