Un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Justitiei prevede ca parchetele vor putea inchiria spatii in cladirile pe care le ocupa pentru amplasarea unor magazine cu produse alimentare, automate de bauturi, puncte de vanzare de carti juridice si centre de dactilografiere si copiere acte.

Proiect Hotarare de Guvern inchiriere spatii comerciale Parchete

Spatiile disponibile la inchiriere

"Masura propusa are in vedere asigurarea unor facilitati tuturor participantilor la actul de justitie (procurori, grefieri, avocati, justitiabili) cu scopul utilizarii eficiente a timpului alocat pentru indeplinirea procedurilor legale", se arata in nota de fundamentare a proiectului de HG. Initiatorii proiectului propun ca inchirierea acestor spatii sa se faca in urma desfasurarii unei licitatii publice, organizata de parchetul care are dreptul de administrare al respectivului imobil, potrivit Mediafax.

Inchirierea spatiilor se va face prin licitatie publica, iar parchetele vor organiza licitatiile,urmand sa incheie si contractele de inchiriere in calitate de titulari ai dreptului de administrare a imobilelor. Potrivit anexei proiectului spatiile disponibile la inchiriere au suprafete cuprinse intre cativa mp si aproape 64 mp. Cel mai mare spatiu, de aproape 64 de mp este disponibil la Ministerul Public- Parchetul de pe langa InaltaCurte de Casatie de Justitie, unde se doreste gasirea unui chirias care sa deschida o locatie tip bufet.

80% din chiria incasata va merge la bugetul de stat

"Din chiria incasata potrivit contractului, o cota-parte de 20 la suta sa ramana la dispozitia parchetelor titulare ale dreptului de administrare, pentru cheltuielile de intretinere si functionare a imobilelor in care se afla spatiile inchiriate, iar restul de 80 la suta sa se vireze la bugetul de stat", mai propune proiectul de act normativ. Initiatorul acestui proiect este Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

PSD incearca sa "stearga"...
Citeste si: PSD incearca sa "stearga" ultimii ani: GATA cu discutiile pe justitie!


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Protest impotriva lui Tudorel Toader la Iasi