Sediile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuie eliberate in cinci zile, respectiv pana la sfarsitul acestei saptamani, inspectorii ANAF prezentandu-le notificarea de evacuare pentru a pune in executare sentinta penala din 2013, potrivit careia statul a intrat in posesia imobilelor.

"Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi (luni - n.r.), 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Directorul Antena 3, Mihai Gadea, a anuntat in emisiunea "100 de Minute" ca inspectorii ANAF le-au transmis ca, in cel mult cinci zile, cladirile in care functioneaza postul de televiziune vor fi evacuate. "Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala. Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cu modificarile ulterioare", se mai arata in comunicatul ANAF.

In august 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare, si pe Corneliu Popa, fost director al Agentiei Domeniilor Statului, la opt ani de inchisoare. Instanta a dispus si confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro. Ministerul Finantelor Publice are calitatea de proprietar al acestor bunuri.

Citeste si:
Antenele reduc temporar salariile cu 20% și suspendă parte din...
Coronavirus | Antenele reduc...
Sursa foto: Vladislav Gajic_Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Setari Cookie-uri