Procurorii DNA fac, marti dimineata, perchezitii la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi, surse din randul anchetatorilor spunand ca ar fi vizate inmatricularile studentilor straini.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2015, conform News.ro

Marti, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt facute perchezitii la cinci adrese din municipiile Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, din care patru la sediile unor institutii publice.

Surse din randul anchetatorilor spun ca printre institutiile publice unde se fac perchezitii este si cel al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa“ din Iasi. Potrivit surselor citate, in urma perchezitiilor vor fi ridicate mai multe documente, dar nu vor fi duse si persoane la audieri.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Scandalul privind inmatricularile studentilor straini la UMF Iasi a inceput in toamna anului trecut. Atunci, conducerea universitatii a recunoscut ca au aparut probleme privind dosarele de inmatriculare a studentilor straini. In urma scandalului, au fost reevaluate toate dosarele.

Sursa foto: Bennian / Shutterstoc

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Perchezitii DNA la UMF Iasi, dupa scandalul cu studentii marocani