Curtea de Apel Brasov a admis, marti, propunerea de arestare preventiva in lipsa pe numele a trei oameni de afaceri israelieni, in timp ce pentru al patrulea a dispus cercetarea in libertate, in dosarul privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa.

Curtea de Apel Brasov a judecat cauza luni, insa a ramas in pronuntare pentru marti. Instanta a dispus admiterea propunerii de arestare preventiva in lipsa pentru trei dintre inculpati - Tal Silberstein, Shimon Shevez si Benjamin "Benny“ Steinmetz, conform Mediafax.

Pentru cel de-al patrulea inculpat, Moshe Agavi, judecatorii au respins propunerea de arestare, acesta urmand sa fie judecat in libertate.
DNA ceruse arestarea in lipsa a oamenilor de afaceri Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Beny" Steinmetz si Moshe Agavi, in dosarul privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa si a unui teren din Snagov, anuntau procurorii.

"Incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus impreuna cu inculpatii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin <Benny> Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) si alte persoane, au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare si prin traficarea influentei reale asupra functionarilor publici", anuntau procurorii printr-un comunicat de presa.

DNA preciza ca Paul Philippe al Romaniei i-ar fi promis omului de afaceri Remus Truica si celorlalte persoane vizate de ancheta intre 50% si 80% din valoarea bunurilor pe care le revendicase in Romania si ca "le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor".

Procurorii anuntau ca au facut demersuri pentru ca cei patru oameni de afaceri sa ajunga in fata organelor judiciare insa ca acestia se sustrag urmaririi penale, motiv pentru care au solicitat Curtii de Apel Brasov arestarea lor preventiva in lipsa. In acelasi dosar sunt cercetate mai multe persoane, printre care Paul Philippe al Romaniei si omul de afaceri Remus Truica.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Hrebenciuc, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare