Ministrul Justitiei a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba.

Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a fost propus de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nominalizarea fiind trimisa vineri Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Mediafax. "In cadrul dialogului cu ministrul Justitiei, domnul procuror Augustin Lazar a demonstrat ca are viziunea manageriala, determinarea si autoritatea necesara pentru reformarea si consolidarea Ministerului Public", se arata in comunicatul ministerului Justitiei.

Augustin Lazar are o vechime in functia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani in functii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat si instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmarirea si repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, in care a fost necesara cooperarea judiciara internationala, transmite ministerul. Patru procurori s-au inscris pentru functia de procuror general al Romaniei, acestia fiind: Augustin Lazar, Oana Haineala, Codrut Olaru si Gheorghe Ivan.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Tudorel Toader a respins cei 4 candidati pentru Parchetul General