Lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcăreşti, cât şi cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului, vor continua până pe 20 august, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica transmis, joi, AGERPRES, ambele şantiere au o importanţă majoră atât pentru viitoarea funcţionare a sistemului de termoficare, cât şi pentru execuţia viitoarelor proiecte de reabilitare, desfăşurate de Municipalitate prin programul Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranţă a întregului sistem de termoficare.

Săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud, pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud - în zona străzii Releului - şi în căminul Releului.

În paralel, în succesiunea operaţiunilor şi manevrelor tehnice impuse de pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe reţeaua termică primară, în urma cărora s-a constatat că reţeaua primară amplasată în zona Calea Văcăreşti - bulevardul Abatorului din sectorul 4 nu prezintă siguranţă în exploatare, de aceea au fost începute în regim de urgenţă lucrări şi în această parte a Capitalei.

Oprirea punctelor termice din sectoarele 2 şi 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraverseaza râul Dâmboviţa, respectiv zonele Releului şi Calea Văcăreşti - bulevardul Abatorului. Ambele trasee de alimentare au fost afectate de lucrări şi în cazul ambelor şantiere termenele stabilite iniţial se bazau pe informaţiile existente înainte de izolarea tronsoanelor, decopertarea galeriilor sau începerea lucrărilor de înlocuire a conductelor din căminul Releului.

În cazul lucrărilor de pe Calea Văcăreşti, care afectează funcţionarea punctelor termice din sectorul 4, după executarea primelor operaţiuni prin care a fost deja schimbată o lungime de 60 de metri de conductă cu diametrul de 500 milimetri, veche de aproape 45 de ani, s-a constatat faptul că efectuarea sudurilor între noul cupon de ţeavă şi conducta din galerie nu poate fi făcută în siguranţă. Prin urmare, s-a decis înlocuirea unui tronson cu o lungime mai mare şi pentru acest lucru au fost deja suplimentate echipele de intervenţie. Termenul pentru finalizare este 20 august.

În Căminul Releului sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud şi Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare dintre CTE Sud şi CTE Progresu. Vor fi înlocuiţi aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1.200 de milimetri şi alţi aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1.000 de milimetri, precum şi două vane cu diametrul de 1.000 de milimetri şi alte vane de golire sau de aerisire. Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1968, această zonă de reţea având 55 de ani de funcţionare.

Termoenergetica anunţa, pe 1 august, că furnizarea apei calde va fi sistată până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1, având în vedere că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute şi lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona Străzii Releului, cât şi în Căminul Releului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri