Membrii Miscarii pentru Tineret "64 de Comitate- HVIM" planuiau si alte atentate in afara de cel care urma sa aiba loc cu ocazia manifestarilor de la Targu Secuiesc organizate de Ziua Nationala. Acestia planuiau, intr-o alta actiune terorista" sa fie "aruncata in aer" reteaua de transport a gazelor naturale din Ardeal, conform interceptarilor facute de procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT au interceptat discutii in care erau planuite si alte actiuni teroriste dupa ce urma sa fie finalizat atentatul pus la cale de Istavan Attila Beke si Zoltan Szocs cu ocazia paradei de Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie 2015. Unul dintre ele viza „aruncarea in aer” a magistralei de transport al gazelor naturale din Ardeal, conform News.ro

x: Am zis ca ar trebui actiuni mai dure (...).
y: In ceea ce priveste harta de gaze(…) daca rusii inchid… de fapt, ucrainenii, ca prin Ucraina trece conducta dubla de gaze, conducta de tranzit… Una din ele a fost aruncata in aer. Dar cealalta functiona. Exista doua ca in caz ca sunt probleme cu una, cealalta e functionala. Intrebarea a fost ce se va intampla in caz ca ambele vor fi aruncate in aer? Cantitatea de gaze spre Europa va scadea cu 30%. Asta e. El mi-a dat harta. Deci din Ardeal… aici sunt zacamintele de gaz, o conducta mare duce spre Bucuresti si una spre Moldova. Atata l-am batut la cap pe Laci incat s-a interesat si a descoperit unde se afla pana si ultima/ultimul (...).
x: Pe la noi trec doua conducte….
z: Sunt sub pamant.
y: Da, dar peste paraie trec pe la suprafata.
x: Da? (...)
SZOCS ZOLTAN: Ar trebui sa o aruncam in aer tocmai in ziua de Craciun.

Discutiile au fost interceptate in timpul sedintei FRONT a luptatorilor din Miscarea pentru Tineret „64 de Comitate - HVIM” si sunt cuprinse in rechizitoriul obtinut de agentia News.ro prin care au fost trimisi in judecata Istavan Attila Beke si Zoltan Szocs, liderii gruparii.

Sursa foto: Fer Gregory / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ancheta DIICOT la Federatia de Fotbal: care sunt acuzatiile