Cei patru candidati inscrisi pentru functia de procuror sef al DNA au sustinut, joi, interviurile la sediul Ministerului Justitiei, urmand ca ministrul Tudorel Toader sa isi anunte decizia vineri, la pranz, scrie Ziare.com.

Este vorba despre Florentina Mirica - procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar - procuror sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror sef adjunct al DNA si Elena Grecu - procuror sef serviciu in structura centrala a DNA.

Potrivit procedurii stabilite de ministrul Toader, fiecare candidat a avut dreptul la o jumatate de ora pentru sustinerea proiectului de management si la o ora pentru a raspunde intrebarilor adresate de membrii comisiei constituite in vederea desemnarii viitorului sef al DNA.

Urmeaza ca ministrul Toader sa anunte vineri, la 12, daca alege si propune pe vreunul dintre acesti patru candidati pentru functia ocupata in acest moment de un procuror sef interimar sau daca reia procedura de selectie, in cazul in care niciunul dintre cei patru nu il va fi convins.

Propunerea ajunge apoi pe masa CSM, pentru un aviz consultativ, si ulterior la presedinte, care va semna decretul de numire in functie sau poate refuza desemnarea, o singura data si motivat.

Citeste si:
Capitala in 30 de ani | Bucuresti s-a kitschosit, dar oamenii salta...
GALERIE FOTO Fotograful...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Procedura de selectie pentru sefia DNA, reluata. Toader, in concediu
Setari Cookie-uri