Ministerul Justitiei reia astazi procedura de selectie pentru functia de procuror-sef al DNA, dupa ce, la prima selectie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidati. In acelasi timp, ministrul Toader a anuntat ca pleaca in vacanta timp de doua saptamani, scrie Ziare.com.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a intrat in concediu de odihna timp de doua saptamani, in perioada 6 august 2018 - 17 august 2018, potrivit agendei postate pe site-ul Ministerului Justitiei. Conform procedurii, atributiile sale au fost delegate unui secretar de stat.

Cand se intoarce din concediu, Toader are pe agenda doua probleme importante: numirea unui nou sef la DNA si promovarea unei ordonante de urgenta privind revizuirea sentintelor date pe protocoale cu SRI si interceptari ilegale.

Ministerul Justitiei reia luni procedura de selectie pentru functia de procuror-sef al DNA

Ministerul Justitiei a inceput, luni, o noua selectie pentru propunerea de numire in functia vacanta de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit MJ, noua procedura se va desfasura in perioada 6 august - 6 septembrie.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 august, scrie Digi24.

Procurorii participanti la selectie vor sustine, in perioada 3-5 septembrie, un interviu cu ministrul Justitiei, iar in 6 septembrie vor fi anuntate rezultatele selectiei.

Ministrul Justitiei, Todorel Toader, a declarat, in urma cu o saptamana, ca asteapta de la candidatii pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) un plan managerial care sa contina starea actuala a DNA, masurile de imbunatatire a activitatii si un grafic privind realizarea masurilor. „Nu poti face o chestiune descriptiva ce este DNA si cat de bine a functionat el”, a spus Toader.

Toader a precizat ca asteapta sa se inscrie cat mai multi candidati penru a ocupa functia de procuror-sef al DNA, iar acestia ar trebui sa aiba un plan managerial ”din care sa rezulte starea actuala a DNA, din care sa rezulte masurile de imbunatatire a activitatii, din care sa rezulte si un grafic privind realizarea masurilor de imbunatatire a activitatii”.

„Un program managerial obligatoriu trebuie sa cuprinda radiografia autoritatii DNA, obligatoriu trebuie sa cuprinda masurile si graficul de realiare a respectivelor masuri. Nu poti face o chestiune descriptiva ce este DNA si cat de bine a functionat el”, a spus Toader.

Acesta a precizat ca exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidati care au sustinut pana acum interviul pentru acest post.

Ordonanta de urgenta privind revizuirea sentintelor date pe protocoale cu SRI si interceptari ilegale

In ceea ce priveste OUG, Toader a anuntat saptamana trecuta ca va face propunerea intr-un timp scurt, "dupa terminarea concediilor".

" (Ordonanta va dispune - n.red.) posibilitatea oricarui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului ca hotararea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegala sa se apropie de dosar, sa ceara unui judecator sa verifice daca hotararea lui a fost pronuntata pe baza celor doua elemente, judecator care sa spuna da, ii admite si trimite cauza la rejudecare, judecator care sa spuna nu, nu e vorba de interceptari nelegale, de protocoale, se respinge.

Deciziile Curtii Constitutionale fac aceasta definitie, aceasta clasificare (a ceea ce inseamna interceptari nelegale - n.red.) . Interceptari facute de SRI si folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legatura cu securitatea, siguranta nationala si folosite in fapte de drept comun", a explicat ministrul Justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri