Laura Codruta Kovesi a contestat la Curtea Suprema decizia Sectiei Speciale de anchetare a magistratilor de a o plasa sub control judiciar. Procurorii au anuntat oficial vineri ca fosta sefa a DNA a fost pusa sub control judiciar, cu interdictie de a parasi tara, de a vorbi cu presa despre dosar sau sa lucreze la Parchetul General.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a depus, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o contestatie impotriva masurii controlului judiciar, dispusa impotriva ei de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa.

Deocamdata, Instanta suprema nu a stabilit un termen pentru judecarea contestatiei, noteaza Digi24.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar pentru 60 de zile in dosarul aducerii in tara a fostului director FNI Nicolae Popa, fiind acuzata de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa.

Ea nu are voie sa paraseaca tara fara aprobare, sa discute cu presa despre dosar si nici sa lucreze la Parchetul General.

Laura Codruta Kovesi a stat, joi, aproape sapte ore la audieri la sediul Sectiei speciale, iar la final a anutat ca procurorul de caz, Adina Florea, i-a interzis sa dea detalii despre dosar.

„In acest moment am interdictie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astazi citata. In acest moment nu am voie sa va spun absolut nimic cu privire la ce s-a intamplat astazi aici si nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de catre procurorul de caz sa mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred ca este o masura de a inchide gura, de a nu mai spune ce se intampla, o masura de a ne hartui in continuare pe toi cei din sistemul judiciar care ne-am facut treaba”, a declarat Kovesi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri