O soluție ce folosește inteligența artificială pentru a activa în zona juridică din postura de avocat intră într-o sală de judecată pentru prima dată în februarie și va apăra o persoană acuzată de încălcarea regulilor de circulație.

Joshua Browder, CEO of DoNotPay, compania care a dezvoltat soluția, precizează că aceasta rulează pe un smartphone, ascultând argumentele curții și apoi, pe baza lor, formulează răspunsuri în apărarea clientului pe care-l reprezintă.

În cazul în care „avocatul robot” va pierde procesul, DoNotPay va plăti cheltuielile, adaugă CEO-ul companiei, care a refuzat să dea detalii clare cu privire la numele clientului sau sala de judecată în care soluția va fi folosită, conform Cbsnews.com.

Compania este cunoscută deja pentru soluțiile sale bazate pe inteligența artificială care au ajutat utilizatori să își rezolve disputele pe care le-au avut cu diverse companii care i-au taxat prea mult pentru anumite servicii sau nu și-au onorat obligațiile.

Firma a adunat până acum investiții de 27,7 milioane de dolari de la fondurie de investiții cu capital de risc. O provocare pe care o întâmpină soluția este legată de obținerea acordului din partea autorităților pentru putea fi folosită în sălile de judecată din SUA, în unele regiuni fiind interzisă.

Din 300 de cazuri la care DoNotPay a aplicat pentru a-și oferi soluția, doar în două dintre acestea a primit acordul. Obiectivul final al companiei, conform CEO-ului, este acela de a democratiza accesul la servicii juridice, oferind acces gratuit celor care nu își permit un avocat, un obiectiv care pare însă greu de atins având în vedere reticiența autorităților în a aproba utilizarea soluției pe care o oferă.

Sursa foto: Alexander Limbach / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri