Readers Café, localul amplasat in incinta Metropolis Business Center din centrul Capitalei, a inregistrat venituri de circa 300.000 euro in primul an de activitate.

Readers Cafe a fost construita anul trecut in holul cladirii de birouri printr-o investitie initiala de 500.000 euro. O investitie mare “tinand cont de potentialul pietei si perioada” a marturisit Anca Mitu in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, difuzata pe wall-street.ro si la Radio Lynx.

Din investitia de 500.000 euro, lucrarile de constructie reprezinta circa 30%, in timp ce mobilierul acopera undeva la 17% si decoratiunile 15%. Un cost lunar important este ocupat insa de chirie, care este de 7.000 euro.

Din totalul veniturilor, evenimentele au acoperit in ultima perioada 20-25% din afaceri.

Readers Cafe s-a nascut din combinarea pasiunilor celor 3 familii care detin business-ul. Mai exact, familia Nicolaescu (proprietarii librariei engleze Anthony Frost) aduce dragostea pentru carte la Readers, familia Ghitau (arhitecti) s-a ocupat de amenajarea spatiului, iar familia Mitu (care detine Privileg Catering si Club Cortina) se ocupa de tot ce tine de meniu. Conceptul localului reuneste mancarea, evenimentele cu muzica live si cartile.

Urmariti emisiunea Start-Up Wall-Street pentru afla mai multe despre afacerile Ancai Mitu.

Sursa foto:readerscafe.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Antreprenor innascut se muta in Australia si construieste doua afaceri