3 Mai 2013

Unde iau pranzul managerii: 20 de restaurante preferate de sefii marilor companii



Unii prefera deja traditionalele restaurante de business, altii prefera sa se "ascunda" si printre localurile lor preferate sunt spatii mai izolate. Va prezentam o selectie de 20 de restaurante pe care oamenii de afaceri si managerii marilor companii le prefera.

Cucina, JW Marriott

Restaurantul Cucina din incinta hotelului JW Marriott este un loc pe care Daniel Nicolescu, seful PayU il frecventeaza, in special ca urmare a proximitatii fata de birourile companiei.

“Au niste paste extraordinare aici! Gnocchi cu branza sunt, la fel, foarte bune si extrem de satioase”, spune Nicolescu.




Osho, Primaverii

Restaurantele Osho Fish si Osho Steak din Primaverii sunt de asemenea foarte frecventate de manageri.

Aici se bucura se ia masa Andreas Holler (foto), seful Adama si Radu Lucianu, managing partner la Capital Property Advisors. Localul era unul pe care il prefera si fostul CEO al Microsoft, Ronald Binkofski.

L-am intalnit pe Andreas Holler la pranz in restraurantul Osho Steak din cartierul Primaverii din Capitala, unul dintre localurile preferate ale managerului austriac. Lui Holler ii place la Osho in special atmosfera mai relaxata din acest restaurant.

Fostul sef al Microsoft si Radu Lucianu agreeaza partea dedicata pestelui din restaurantul din Primaverii, Osho Fish.





The Gang, Floreasca

Lui Dragos Anastasiu, patronul Eurolines, ii place restaurantul The Gang, din Floreasca.


5 Elemente, Piata Romana

Restaurantul chinezesc “5 Elemente” este unul dintre restaurantele preferate de avocatul Calin-Andrei Zamfirescu, partener fondator al casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil.



Zen Sushi, Grigore Alexandrescu

Printre restaurante in care ia masa Lucian Radulescu, directorul general al Sony Romania, se numara Zen Sushi.



Patrizia Ristorante, Mihail Moxa

Florentin Tuca, cel care sta la carma casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii (TZ&A), a ales Patrizia Ristorante, un local de varf intre restaurantele bucurestene pentru a lua pranzul cu Wall-Street.ro.



Osteria Gioia, Piata Victoriei

Ahmed Hassan (foto), country leader Deloitte pentru Romania si Moldova a ales pentru pranz un restaurant aflat in apropierea sediului companiei, Osteria Gioia, un restaurant italian dintr-un grup foarte restrans al celor cu gastronomie fina.

Restaurantul italian aflat in Piata Victoriei este unul in care merge destul de des si Greg Konieczny, seful Fondul Proprietatea.

„Am luat masa de mai multe ori aici; mancarea este buna si este foarte aproape de birou, asa ca pentru mine este foarte convenabil”, si-a explicat alegerea managerul polonez.



Il Calcio, Herastrau

Lui Robert Popescu, CEO-ul A&D Pharma, ii place restaurantul Il Calcio din Herastrau, restaurant pe care l-a ales pentru friptura in sange gatita pe placul sau, ca in America.





Lacrimi si Sfinti, Centrul Istoric

Andrew Highcock a acordat Wall-Street.ro primul sau interviu din functia de presedinte al companiei, in cadrul unui pranz cu mancare traditionala, stropit cu bere fara alcool.

L-am intalnit pe Andrew Highcock la restaurantul "Lacrimi si Sfinti" din centrul vechi al Capitalei, unul dintre localurile sale preferate din Romania.

“Este unul dintre restaurantele mele preferate, un loc cu mancare traditionala, dar reinterpretata intr-un mod modern”, spune Highcock, care si-a propus ca doua zile pe saptamana sa le petreaca pe teren, vizitand fabricile sau localurile partenere companiei.



La Brasserie, Soseaua Nordului

Bogdan Enoiu, seful McCann Worldgroup Romania a ales pentru pranzul cu Wall-Street.ro restaurantul La Brasserie, din Soseaua Nordului, aflat pe malul lacului Herastrau, langa Casa di David- una dintre locatiile preferate ale oamenilor de afaceri din Bucuresti.



La Cantine de Nicolai

La Cantine de Nicolai este un restaurant aflat de asemenea pe lista scurta a managerilor romani.

Catalin Paunescu
, seful Star Storage este unul dintre managerii carora le place acest restaurant, alaturi de Manuela Necula, sefa Ogilvy (foto)




Asteria, Pipera

Restaurantul Asteria, cu specific grecesc, situat la cateva minute de mers pe jos de la sediile eMag/Flanco din complexul Swan Office din Capitala este unul dintre locurile in care Iulian Stanciu, seful eMag vine sa manance saptamanal.




Chez Toni, Lacul Tei

Printre localurile preferate ale lui Sergiu Oprescu, seful Alpha Bank, se numara Chez Toni, un restaurant situat aproape de malul Lacului Tei din Capitala.

Locul ii este cunoscut lui Sergiu Oprescu de aproape 3 ani, fiind in apropierea bazei sportive unde ii place sa mearga la inot.




La Fattoria, Herastrau

Intalnirea cu Stefanos Theocharopoulos, fostul sef Cosmote, s-a dovedit a fi cel putin la fel de savuroasa ca meniul special comandat de el intr-unul dintre restaurantele sale preferate – La Fattoria din Herastrau, loc apropiat de altfel si de locuinta lui. “Primul meu job a fost de chelner si poate atunci cand o sa ies la pensie o sa ma retrag pe o insula linistita unde o sa-mi deschid propriul restaurant”, spune el, zambind.




=

Bistro Epoque

Intalnirea cu Pascal Prigent, directorul general al GlaxoSmithKline (GSK) Romania, una dintre cele mai mari companii de medicamente pe plan local, nu putea avea loc decat intr-un bistrou cochet din zona Cismigiu. De fapt, totul la Pascal Prigent este frantuzesc: accentul, desi bine camuflat cu o engleza fara cusur, pasiunea pentru scrima, cultul familiei, placerea de a sta la masa si a conversa si, in definitiv, insasi arta de a trai.






Capriccio, Gradina Icoanei

L-am intalnit la masa pe Razvan Iorgu in restaurantul Capriccio din zona Gradina Icoanei, un loc retras si linistit din Capitala, in care vine destul de des cu familia. “Din acest motiv am ales acest loc. Este un restaurant pe care ni l-a recomandat un prieten acum 4 ani si a devenit un local "de casa” in care venim des cu piticii, pe care au inceput sa-l descopere si colegii de la birou”, povesteste Iorgu.

Prima oara cand a venit in Capriccio i-a placut foarte mult pentru ca bucatarul sef a venit cu foarte multe solutii creative. “Nu eram foarte hotarati ce sa alegem si bucatarul a venit cu tot felul de propuneri. Acum avem seri in care venim si ii spunem ca este decizia lui. Imi plac foarte mult tagliatelle facute de ei, cu creveti, dovlecei si marscarpone”.




Casa di David, Herastrau

Violeta Ciurel, sefa AXA Asigurari, are printre restaurantele preferate Casa di David, parte si datorita proximitatii fata de birou.

Casa di David este situat pe malul lacului Herastrau si este recunoscut ca unul dintre restaurantele preferate de oamenii de afaceri locali si manageri.




Uptown, Dorobanti

Radu Florescu, seful Saatchi&Saatchi, spune despre UpTown ca este un restaurant bun, cu un meniu consistent, la care merge destul de des. Insa, desi in Bucuresti sunt cateva “restaurante foarte bune”, atunci cand le compari cu cele de top din strainatate, apare o mare diferenta.

Ioana Iordache, directorul general al Leo Burnett a ales de asemenea restaurantul UpTown pentru pranz, ca si Cristina Savuica, managerul Lugera&Makler.

Cristina Savuica (foto) spune despre UpTown ca este in topul preferintelor sale, apreciind atat mancarea si serviciile, cat si locatia.

“Eu sunt vegetariana de peste un an si mananc mai mult mancare cruda. Am avut o problema de sanatate cu pustiul meu, pe care nu am reusit sa o rezolv niciun fel de medicament, iar in trei luni s-a vindecat dupa ce a urmat un regim recomandat de un coleg din Croatia. Acum toti din casa suntem vegetarieni”, povesteste Savuica.





Casa Doina

Horatiu Florescu, seful The Advisors/Knight Frank are cateva restaurante preferate in Capitala. Ne-am intalnit cu Horatiu Florescu la Casa Doina, unul dintre restaurantele sale preferate din Bucuresti. Reprezentantii Casa Doina aveau pregatite doua mese pentru noi, astfel incat sa putem alege unde preferam sa stam. “Au cea mai buna mancare aici”, spune Florescu.


Heritage

Cand l-am intrebat pe invitatul nostru la pranz, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si seful CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, de ce a ales restaurantul Heritage pentru intalnirea noastra, ne-a raspuns ca este unul dintre putinele restaurante din Romania in care bucataria frantuzeasca se prezinta impecabil.

Restaurantul Heritage (inchis la cateva luni dupa intalnirea noastra-n.r.) se afla pe strada Polona din Bucuresti, langa Gradina Icoanei si Parcul Ioanid, in fosta resedinta a familiei Tatarascu. Capul familiei, Gheorghe Tatarascu, a fost prim-ministru al Romaniei in perioada interbelica si seful delegatiei romane la Conferinta de Pace de la Paris, de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Superba vila de pe strada Polona a fost construita in anii 1920, in stil neobrancovenesc, iar atmosfera acelor ani era pastrata intacta in micul palat din centrul Capitalei.



Citeste si