In fiecare an cercetatorii ne bombardeaza cu studii si analize despre sanatate si nutritie si nu de putine ori de la an la an se schimba abordarile legate de cele mai recomandate alimente pentru o sanatate de fier, de ce avem nevoie pentru a trai mai bine si mai sanatosi sau de actiunile care ne determina sa luam catega kilograme in plus, informeaza Restomania.

Acestea sunt cele mai importante zece studii si idei publicate in 2013 care ne pot schimba viziunea despre sanatate si nutritie.

1. Zaharul si nu grasimea ne determina sa mancam in exces

Se pare ca zaharul este cel care determina mancatul compulsiv si nu grasimea. Cercetatorii au realizat un studiu pe un esantion de 106 liceeni in timp ce consumau milkshake-uri. Au observat ca celor care au consumat bauturile mai dulci li s-a activat centrul placerii din creier. Desi o usoara activitate in acea zona a creierului a fost sesizata si in cazul bauturilor cu continut ridicat de grasime, centrii placerii au fost mult mai puternic activati datorita zaharului, ceea ce inseamna ca zaharul ne face sa ne dorim sa mancam tot mai mult.

2. Utilizarea Facebook-ului determina o scadere a starii de bine

Citeste si:
EXCLUSIV Director Facebook: Ce impact are social media asupra...
EXCLUSIV Director Facebook:...

Cea mai mare retea de socializare este utilizata de peste un miliard de oameni pentru a mentine legatura cu prieteni si a socializa. Dar un studiu recent a demonstrat ca Facebook-ul poate in realitate sa submineze fericirea. Cercetarea ce a urmarit un grup de studenti a verificat nivelul acestora de singuratate, de anxietate si de satisfactie in genera a subliniat faptul ca cu cat participantii la studiu foloseau mai mult Facebook-ul, cu atat nivelul de satisfactie scadea.

Afla mai multe despre descoperirile anului 2013 pe Restomania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
CASS vs. asigurare de sanatate privata: cum platesti de doua ori acelasi lucru
Setari Cookie-uri