Dalai Lama a sustinut ca nu vede nicio problema in casatoria intre persoane de acelasi sex si a condamnat homofobia, relateaza AFP.

"Daca doua persoane aflate intr-un cuplu considera ca le ajuta mai mult, ca le multumeste mai mult si sunt de acord, atunci nu am nimic impotriva", a spus liderul spiritual intr-un interviu acordat celebrului jurnalist Larry King.

"Persecutarile si violentele nu sunt bune. Sunt incalcari ale drepturilor omului", a adaugat liderul tibetan in exil, aflat in prezent intr-o vizita in Statele Unite, scrie Mediafax.

Casatoria intre persoane de acelasi sex este din ce in ce mai mult acceptata in lumea occidentala si in America Latina. Cu toate acestea, nicio tara cu majoritate budista nu o accepta si este o tema dezbatuta in mai multe tari asiatice, intre care Nepal, Taiwan sau Vietnam.

Dalai Lama s-a intalnit joi, la Washington, cu alesi din Congres, dupa ce, pe 21 februarie, a fost primit de presedintele american, Barack Obama, la Casa Alba.

Tariceanu nu este de acord cu...
Citeste si: Tariceanu intervine in disputa impozitarii banilor de la nunti

Intalnirea dintre Dalai Lama si Barack Obama a fost denuntata de China, care l-a convocat ulterior pe insarcinatul american cu Afaceri in semn de protest.

Sursa foto: Dalai Lama/Shutterstock.com

Sursa foto: Dalai Lama/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Ce se intampla cu scolile, dupa declararea epidemiei de gripa