Scriitoarea britanica J.K. Rowling a publicat un eseu de 2.400 de cuvinte despre jocul Vajthat ("Quidditch", in limba engleza), intitulat "History Of The Quidditch World Cup", pe site-ul ei Pottermore.com, dedicat universului magic din franciza "Harry Potter", relateaza dailymail.co.uk.

Acest joc, la care participa ucenicii vrajitori de la scoala de magie Hogwarts, reprezinta unul dintre factorii majori care au contribuit la popularitatea cartilor si filmelor din franciza "Harry Potter", scrie Mediafax.

Desi franciza literara s-a incheiat odata cu publicarea volumului "Harry Potter si Talismanele Mortii" in 2007 si a filmului omonim - ce a fost lansat in doua parti -, scriitoarea J.K. Rowling a decis sa isi incante fanii din lumea intreaga prin publicarea unui eseu intitulat "History Of The Quidditch World Cup" ("Istoria Cupei Mondiale de Vajthat").

Prima parte a eseului, care are 2.400 de cuvinte, a fost publicat pe Pottermore.com, site-ul destinat fanilor francizei "Harry Potter". O a doua parte a acestui eseu va fi publicata pe acelasi site pe 21 martie.

Eseul contine informatii generale despre turneul de Vajthat - un joc in timpul caruia ucenicii vrajitori zboara prin aer calare pe maturi -, dar si informatii despre editii trecute ale acestei competitii, precum meciul jucat in Desertul Ryn din Kazahstan in 1877, la care personajele din aceasta franciza se refera cu apelativul "Turnul pe care nimeni nu si-l aminteste".

Citeste si:
Reportaj: Jocul si educatia oamenilor mici din comunitatile sarace
Reportaj de la gradinita...

Eseul mentioneaza si "infamul" turneu din 1974, ramas in istoria Scolii de magie Hogwarts pentru incercarea - esuata - de a elimina baghetele magice de pe stadion.

A doua parte a eseului va deconspira o serie de secrete despre diverse editii ale Cupei Mondiale de Vajthat din 1994 pana in prezent. Potrivit The Telegraph, "fanii vor putea sa citeasca despre diverse norme sirete incluse in regulamentul Cupei Mondiale de Vajthat".

J.K. Rowling a promis initial ca va include eseul despre Cupa Mondiala de Vajthat pe site-ul Pottermore.com daca fanii francizei "Harry Potter" vor sustine echipa nationala de rugby a Scotiei.

Pottermore.com, un site gratuit care permite utilizatorilor sa navigheze printre povesti si sa descopere pasaje noi, ce nu au aparut in cartile originale, este doar una dintre initiativele romancierei britanice, dupa incheierea celor sapte romane din seria "Harry Potter".

Citeste si:
Gamificarea, metoda de training preferata de tinerii angajati
Invatarea prin joc,...

Cele sapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vandut in circa 450 de milioane de copii pe plan mondial si au stat la baza realizarii a opt filme de succes, au fost puse in vanzare in format eBook in martie 2012, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling in 2011.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografica a seriei a avut la fel de mare succes, cu incasari de peste 7 miliarde de dolari.

In varsta de 46 de ani, J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria "Harry Potter" era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodata, J.K. Rowling este considerata una dintre cele mai influente femei britanice.

Citeste si:
Ramanem fara timp liber: parintii NU au timp nici sa mearga in parc
Studiu: Adultii raman fara...
Sursa foto: J.K. Rowling, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Afla care sunt cei mai bogati scriitori din lume