Lucrarile de consolidare, restaurare si conservare la Arcul de Triumf au fost realizate in proportie de aproximativ 10%. Proiectul se incheie in martie 2015, a declarat directorul de Investitii al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Bogdan Hreapca.

Consolidarea si restaurarea monumentului Arcul de Triumf este facuta cu fonduri obtinute prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 si are o valoare de 30.461.626, 92 de lei din care 19.534.718,59 de lei sunt fonduri nerambursabile. Din bugetul de stat au fost alocati alti 8.475.402,65 de lei, iar 2.451.505,69 de lei reprezinta cofinantarea Primariei Capitalei.

Lucrarile de restaurare, consolidare si conservare sunt efectuate de un consortiu format din Romconstruct si UTI, proiectul avand termen de finalizare in martie 2015.

"Din cauza vechimii sale precum si a poluarii deosebit de mari pe care o suporta acest monument istoric, ca urmare a traficului foarte intens din jurul sau, piatra cu care este placat s-a degradat si necesita lucrari de consolidare si restaurare. Aceste degradari s-au amplificat si din cauza unor disfunctii ale coloanelor de apa pluviala ale constructiei", a declarat Bogdan Hreapca, scrie Mediafax.

Acesta a mai spus ca PMB urmeaza sa construiasca un pasaj pe sub Arcul de Triumf, dar nu in perioada imediat urmatoare. Reprezentantii Primariei Capitalei au spus ca anul acesta, de 1 Decembrie, nu va fi organizata defilarea pe sub Arcul de Triumf, din cauza acestor lucrari.

Citeste si:
Capitala pierde finantare de peste 132 MIL. lei
Capitala pierde finantare de...

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935 - 1936.

Sursa foto: Arcul de Triumf din Bucuresti/Shutterstock.com

Sursa foto: Arcul de Triumf din Bucuresti/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
CGMB aproba toate proiectele la care pierdem bani europeni