Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, dar cartile sale vor ramane un reper pentru cititorii de literatura. Cum s-au vandut cartile sale in Romania?

Paisprezece titluri semnate de Gabriel Garcia Marquez au aparut in ultimii 20 de ani in Romania si s-au vandut in peste 600.000 de exemplare, au declarat, potrivit Mediafax, reprezentantii editurii Rao, care detine exclusivitatea la nivel national pentru operele scriitorului columbian.

"Am vandut peste 600.000 de exemplare din cartile lui Garcia Marquez in ultimii 20 de ani. Cele mai vandute au fost «Un veac de singuratate», «Dragostea in vremea holerei» si «A trai pentru a-ti povesti viata»", au spus sursele citate.

Reprezentantii Rao au afirmat ca Marquez este printre cei mai bine vanduti scriitori ai editurii si ca a avut in ultimii 20 de ani vanzari constante. Editura pregateste reeditarea mai multor titluri ale scriitorului columbian.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe 1982, a murit, joi, la varsta de 87 de ani.
Informatia a fost confirmata de o sursa apropiata familiei prestigiosului scriitor.

Citeste si:
A MURIT Gabriel Garcia Marquez
A MURIT Gabriel Garcia Marquez

Gabriel García Márquez a primit premiul Nobel pentru literatura in anul 1982. In nuvelele si romanele sale se reunesc, in mod firesc, fantasticul si realitatile de zi cu zi, scriitorul fiind inclus, de altfel, de multi critici literari in categoria romancierilor realismului fantastic sud-american. Cel mai popular roman al sau este "Un veac de singuratate" (1967), vandut in peste 30 de milioane de copii si tradus in peste 25 de limbi straine, dar foarte cunoscute sunt si "Cronica unei morti anuntate" (1981), "Dragostea in vremea holerei" (1985), "Generalul in labirintul sau" (1989). Scriitorul era cunoscut, de asemenea, si pentru faptul ca era un sustinator al ideologiei comuniste.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Setari Cookie-uri