O echipa formata din doi jandarmi montani si un voluntar a arborat drapelul national pe cel mai inalt varf din tara accesibil in luna decembrie, Parangul Mare, cu inaltimea de 2.519 metri. Distanta pana la varf a fost parcursa in 7 ore pe jos, prin zapada, pe viscol, la temperaturi sub limita inghetului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichitoiu, in preajma Zilei Nationale, jandarmii montani de la Postul Parang, insotiti de un salvator voluntar al Asociatiei San Montan, au ridicat drapelul national pe cea mai inalta culme accesibila din tara in luna decembrie, respectiv varful Parangul Mare (2.519 metri) din judetul Hunedoara.

"Jandarmii montani ne-au obisnuit sa infrunte muntele si vremea rea pentru a salva vietile celor aflati in dificultate. De aceasta data, au urcat pe varful Parangul Mare pentru ca, de Ziua Nationala, drapelul tricolor sa fluture la inaltime. Traseul strabatut de doi jandarmi montani si un voluntar, membru al Asociatiei San Montan, s-a desfasurat pe o vreme deloc prietenoasa, cu vant puternic, un strat consistent de zapada viscolita si temperatura cu mult sub 0° C, informeaza Mediafax.

Efectul de frig a fost amplificat de vantul care sufla cu putere. In 30 noiembrie, cei trei romani au pornit din statiunea Parang catre varful Parangul Mare, purtand cu ei drapelul national. Dupa sapte ore, au atins cota 2.519 si au fixat hampa drapelului de borna care marcheaza varful montan", a declarat sublocotenentul Lucian Stoichitoiu.

Potrivit acestuia, traseul de intoarcere, desi a durat mai putin ca timp parcurs, a fost la fel de dificil. Varful Parangul Mare este cel mai inalt varf din Romania, dupa varfurile montane din Muntii Fagaras.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri