Agentia spatiala americana s-a asociat cu compania Harmonic pentru a lansa NASA TV UHD, primul post de televiziune non-comercial în sistem UltraHD (UHD sau 4K) din America de Nord, informeaza broadbandtvnews.com, citat de Mediafax.

AMC-18, un satelit de telecomunicatii geostationar, operat de compania SES Americon, va distribui noul post de televiziune. Parteneriatul reprezinta o consecinta a Space Act Agreement, un contract de colaborare semnat de compania Harmonic cu Marshall Space Flight Center, un centru operat de NASA în orasul Huntsville din statul american Alabama.

Folosind un sistem de transmisie video integral UHD, furnizat de Harmonic, NASA Television va avea capacitatea de a difuza un continut video liniar în sistemul 2160p60, oferind telespectatorilor posibilitatea de a viziona diverse transmisiuni ale sale pe o gama larga de televizoare si dispozitive conectate la internet. Noul canal UHD va fi lansat pe 1 noiembrie, în urma unor teste preliminare.

Dispunand de o rezolutie de 8 megapixeli în sistem UHD, noul post de televiziune va oferi telespectatorilor sansa de a admira imagini spectaculoase, care evidentiaza frumusetea si grandoarea spatiului.

Materialele video difuzate de NASA TV UHD vor avea la baza imagini si filmari video de înalta rezolutie de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) si din alte misiuni ale NASA, dar si înregistrari remasterizate ale unor misiuni istorice.

Citeste si:
CORONAVIRUS | Efecte "pozitive"? NASA arată reducerea poluării în...
CORONAVIRUS | Efecte...

Harmonic se afla în prezent în negocieri cu mai multi operatori de televiziune cu scopul de a include NASA TV UHD în ofertele furnizorilor de televiziune prin satelit, prin cablu si prin fibra optica. Canalul va fi difuzat si pe internet, însa utilizatorii vor avea nevoie de o viteza de cel putin 13 MBps pentru a se bucura de aceasta experienta UHD.

SES Armonic a dezvoltat primul ecosistem Ultra HD capabil sa ofere furnizorilor de televiziune prin cablu continuturi liniare, live, de materiale difuzate în sistem Ultra HD.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
(P) 7 aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi mobila pentru dormitor
Setari Cookie-uri