Un salariu nominal mai mare in Germania sau Marea Britanie decat in Romania nu inseamna intotdeauna un standard de viata mai ridicat. Ceea ce conteaza, pana la urma, este capacitatea de a ne permite lucruri utile care ne imbogatesc viata si o fac mai facila: o casa confortabila, nu o camera unde locuiesti alaturi de alte opt persoane, transport in conditii de siguranta, educatie de calitate si accesibila, o vacanta satisfacatoare si multe altele.

Which Countries in Europe Offer the Best Standard of Living?

Economistii numesc acest lucru drept "putere de cumparare" a salariilor sau "valoarea reala" a acestora. De-a lungul Europei, exista diferente dramatice intre tari in ceea ce priveste costul de nivelului de trai. Asta inseamna ca acelasi cos de consum poate avea o valoare reala cu mult mai mare in unele tari decat altele. Ca urmare, desi salariile nominale difera in Europa, un pachet salarial mai mare nu vine intotdeauna cu un standard de viata mai bun.

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Glassdoor, intitulat "Ce tari din Europa ofera cel mai bun nivel de trai?," unele orase europene cu salarii nominale mai mici ofera, totusi, un nivel de trai ridicat. Studiul Glassdoor ia in calcul venitul disponibil versus "de cati bani ai nevoie pentru a cumpara un cos de bunuri si servicii standard in diferite tari, inclusiv produse alimentare, de restaurante, transport, utilitati si chirie".

Sursa informatii: Glassdoor si Business Insider

Dmitri Mehh / Shutterstock.com

Citeste si:
GFK: perspective optimiste pentru piata IT&C
2020 vine cu perspective...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care este salariul unui postas roman