Festivalul George Enescu atrage 15.000 de turisti straini si pune Bucurestiul pe harta turismului cultural

Festivalul George Enescu atrage 15.000 de turisti straini atat din Europa, cat si de pe alte continente, la editia din acest an. In plus, evenimentul a inceput sa puna Bucurestiul pe harta turismului cultural in lume, sustin organizatorii festivalului care are loc intre 2 si 24 septembrie.

Desi Festivalul George Enescu nu este inca la nivelul festivalurilor de muzica clasica din Salzburg sau Verona, evenimentul organizat o data la doi ani reuseste sa transforme Bucurestiul intr-o destinatie si pentru turism cultural, nu doar pentru viata de noapte din weekend.

"Aproximativ 15.000 de turisti straini vin la Bucuresti pentru a participa la concertele din cadrul Festivalului George Enescu. Sunt turisti atat din Europa, cat si de pe alte continente. De exemplu, la editia 2013 a Festivalului, mai multi turisti japonezi au participat la o croaziera de lux, pe Dunare, care a inclus si o oprire la Bucuresti pentru un concert din cadrul Festivalului Enescu. Agentiile de turism fac pachete speciale pentru Festival, si avem si turisti straini de traditie - de exemplu, sunt cativa francezi care vin si stau pe toata durata Festivalului la Bucuresti, isi inchiriaza un apartament si isi petrec inceputul de toamna cu muzica clasica", spun reprezentantii Artexim, organizatorul Festivalului George Enescu.

In plus, organizatorii subliniaza ca festivalul, care este promovat la CNN, Euronews si Mezzo, genereaza numeroase stiri pozitive despre Romania in presa internationala si ca "asocierea dintre Bucuresti si Europa exista deja de multi ani din punctul de vedere al turismului cultural".

Citeste si:
Festivalul Enescu online: concertele lui Enescu oferite gratis...
Festivalul Enescu online:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

"Festivalul George Enescu aduce la Bucuresti un turist cu venituri ridicate, educat, cu o medie de varsta de 35-45 de ani. Acesta cauta hoteluri de 4 si 5 stele si estimez un buget minim cheltuit de 120-140 euro/persoana/zi si o medie pe la 200-220 euro/zi, incluzand cazare, mesele, biletele la festival si alte cheltuieli", spunea in urma cu doi ani Razvan Pascu, consultant marketing turistic Asociatia Travel Focus. El a mai subliniat ca profilul turistilor care vin la festival este diferit de cel al turistilor care ajung in general intr-un city break in Bucuresti.

Astfel, dupa calculele wall-street.ro, la un numar mediu de 5 nopti de cazare si o cheltuiala de cel putin 120 euro pe zi, Bucurestiul ar castiga cel putin 9 milioane de euro de pe urma turistilor straini veniti pentru Festivalul George Enescu.

Festivalul George Enescu beneficiaza, anul acesta, de un buget de 35 milioane lei, la care se adauga incasari de 8,5 milioane lei din vanzarea de bilete si abonamente.

Aflat la a 23-a editie, Festivalul George Enescu, la care participa peste 3.000 de artisti, se desfasoara in acest an nu doar in Bucuresti, ci si in sapte orase din tara, Iasi, Brasov, Sibiu, Cluj, Timisoara, Bacau si Ploiesti.

Citeste si:
BREAKING NEWS | SONDAJ Alegeri Locale | Gabriela Firea, favorită...
SONDAJ Alegeri Locale |...

Sursa foto: Vlad Eftenie

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri