Trebuie sa tii cont ca, desi calatoriile au devenit din ce in ce mai accesibile pentru romani si operatorii au destul de oferte promotionale la zboruri, s-ar putea totusi sa scoti mai multi bani din buzunar pentru destinatiile de mai jos, in functie de perioada aleasa, locatia respectiva, durata calatoriei si activitatile pe care vrei sa le faci decat pentru un citybreak la sfarsit de saptamana in Roma, de exemplu. Partea buna este ca vei scapa de hoardele de turisti intalnite in fiecare destinatie cheie si supraestimata din lume si poate chiar vei ajunge sa eviti preturile fabuloase din acele destinatii si sa faci targuri mult mai bune. Iata cinci destinatii care merita vizitate anul acesta:

Glasgow, Scotia

Glasgow, Scotia

Scotia este una dintre cele mai frumoase tari europene, cu o istorie complexa si zbuciumata, cu peisaje si locatii pe masura, iar Glasgow este una dintre destinatiile cheie, care merita vizitate, un oras al contrastelor, in care modernitatea se imbina cu istoria si traditia, in care cladirile vechi din secolul al 18-lea se amesteca cu restaurantele si barurile moderne si muzeele electice.

Poti vizita Catedrala din Glasgow, singura cladire medievala care a ramas intacta dupa revolutia din 1560, Gradinile Botanice, Muzeul de Arta Kelvingrove si multe alte obiective turistice. Musai, savureaza whisky-ul scotian - doua din 20 noi distilerii din Scotia se deschid in Glasgow - si viziteaza Clydeside, o distilerie de 12,3 milioane dolari, veche de 100 ani, amplasata intr-o casa restaurata de langa Museul Zaza Hadid.

Sursa foto: Cornfield/Shutterstock

Bogota, Colombia

Bogota, Colombia

Odata cu incheierea razboilui civil din Columbia, ce a durat mai mult de jumatate de secol, Columbia este pregatita sa-si deschida portile turistilor si sa se transforme intr-o destinatie aventuroasa si cosmopolita care merita a fi. Desi inca mai are de lucrat in a-si integra fostii rebeli in societate, turismul a crescut cu 250% in ultima decada.

In Bogota s-au deschis zeci de hoteluri de lux si eco-resorturi, multe dintre ele in cadrul fermelor si plantatiilor de cafea. Aici poti vizita Muzeul de Aur, Gradina Botanica, Palatul Sfantului Francisco sau te poti bucura de partea veche a orasului, La Candelaria.

Sursa fotol: Pototskiy/Shutterstock

Melbourne, Australia

Melbourne, Australia

Australia a devenit una dintre cele mai dorite destinatii turistice in 2017, fiind considerata o locatie sigura, in contextul atentatelor din ultimii ani, cu orase pline de viata si moderne si in acelasi timp cu peisaje atractive.

Desi multi turisti aleg Sydney, noi iti sugeram cateva obiective turistice ale orasului Melbourne, unul dintre cele mai mari ale Australiei. Piata Federatiei este punctul de unde iti poti incepe aventura in Melbourne, urmata de Gradinile Botanice Regale, Gradina Zoologica din Melbourne, Acvariul din Melbourne, Galeria Nationala Victoria si multe altele.

Sursa foto: Gordon Bell/Shutterstock

Sevilla, Spania

Sevilla, Spania

Cand spui Spania, prima destinatie care iti vine in minte este Barcelona. De altfel, Barcelona este cea mai dorita locatie turistica de catre romani. Dar Spania este si despre alte orase, cu alte povesti si obiective turistice, cum este de exemplu Sevilla. In secolul 17 era un centru al creativitatii, gazduind artisti precum Diego Velazquez, Francisco de Zurbaran, and Bartolome Esteban Murillo. Cateva obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in Sevilla sunt Palatul Alcatraz, de-o arhitectura orientala demna de povestile din 1001 de nopti, Catedrala din Sevilla si cartierul Santa Cruz.

Sursa foto: AdrianNune/Shutterstock

Tanger, Maroc

Tanger, Maroc

Orasele-porturi din nordul Marocului isi continua etapa de renastere si expansiune, printre acestea si Tanger, al doilea mare centru industrial, dupa Casablanca. Tanger este un oras complex, cu o istorie bogata, unde mai multe popoare si culturi si-au pus amprenta asupra sa. Tanger este un oras al contrastelor, cea mai buna dovada in acest sens fiind divizarea acestuia in doua mari parti: centrul, cu populatia bogata, cladirile de lux si stilul de viata asemanator si suburbiile, unde populatia saraca a orasului isi duce existenta practicand artele traditionale.

Cele mai vizitate obiective turistice din Tanger sunt: Parcul Aviatic, teatrul Cervantes, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Kabash (fostul palat al sultanului), grota lui Hercules sau Casa Baratta.

Sursa foto: Allik/Shutterstock

Sursa foto: Adrian Nune/Shutterstock