Inceputul toamnei este perioada cea mai potrivita pentru a schimba rutina de ingrijire a pielii, pentru a repara eventualele distrugeri provocate de razele puternice ale soarelui din timpul verii si a o pregati pentru vremea rece. Exista cateva obiceiuri care pot fi adoptate in rutina de ingrijire zilnica pentru a te simti bine pe parcursul acestui sezon.

Curatare profunda a pielii

Curatarea profunda a tenului nu este un gest la care apeleaza doar femeile. Zilnic, pielea este agresata din exterior, de factori precum poluarea, vantul si frigul, este supusa stresului oxidativ, transpira, secreta sebum si aduna celule moarte. Este terenul propice, printre altele, pentru formarea cosurilor si a punctelor negre. Un ten care nu este curatat zilnic capata un aspect tern, obosit. Acesta este motivul pentru care si barbatii trebuie sa apeleze la un produs de curatare, in mod ideal de doua ori pe zi, dimineata si seara. De asemenea, saptamanal, poate fi folosit un produs de gomaj sau un exfoliant special conceput pentru tenul barbatilor.

Acorda o mai mare atentie barbieritului

Poate nimic nu agreseaza pielea barbatilor mai mult decat barbieritul, iar acest aspect este, poate, unul dintre cele mai importante in rutina de ingrijire a pielii. Cei care apeleaza la clasicul aparat cu lama ar trebui sa foloseasca o crema de ras de buna calitate, pe care sa o aplice in strat gros. Cei care folosesc un aparat de ras electric este recomandat sa nu seteze dispozitivul la cea mai mica treapta, pentru ca pielea se poate irita foarte repede. Produsele folosite dupa ras nu trebuie sa fie astringente sau sa contina alcool, pentru ca vor usca si mai tare pielea.

Evita sapunul pentru curatarea fetei

Apeleaza mai degraba la un produs de curatare special adaptat pentru nevoile tenului. Specialistii sunt de parere ca cele mai potrivite produse sunt apele micelare, care curata pielea in profunzime, dar nici gelurile speciale, de preferat dermatocosmetice, nu-s o varianta de neglijat.

Evita apa fierbinte

Poate ca, odata cu racirea vremii, se face simtita mai frecvent nevoia de a face o baie fierbinte. Insa apa fierbinte deshidrateaza pielea si mai tare. Daca, totusi, optezi pentru aceasta varianta, timpul trebuie limitat, iar acest lucru este valabil atat pentru corp, cat si pentru fata. Este neaparat necesar ca, ulterior, sa folosesti produse emoliente sau hidratante.

Hidrateaza tenul

Cuvantul cel mai frecvent repetat cand este vorba despre rutina de ingrijire este hidratarea, necesara pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Produsele hidratante pot fi utilizate si sub dus, de exemplu un ulei de baie de calitate. Cele special concepute pentru nevoile tenului masculin, aplicate prin masaj usor, protejeaza pielea de agresiunile externe, dar permit, in acelasi timp, hranirea acesteia. Aceste produse, alese in functie de tipul de ten, se folosesc cel mai bine atat dimineata, cat si seara.

Foloseste crema cu filtru UV

Chiar daca soarele nu mai pare atat de puternic, acesta nu este un motiv sa renunti la produsele cu factor de protectie solara. De altfel, acestea ar trebui folosite pe tot parcursul anului, chiar si cand cerul este acoperit de nori.

Hidrateaza din interior

Specialistii recomanda hidratarea si din interior, vitala atat in timpul verii, cat si in anotimpul rece. Completeaza necesarul de lichide cu sucuri din fructe naturale, ceaiuri caldute din plante si, de ce nu, avand in vedere abundenta de legume din piete, supe delicioase.

Nu in ultimul rand, asa cum spun specialistii in stare de bine, frumusetea vine si din interior, adica din mentinerea unei atitudini pozitive.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri