Românii ținuți în case timp de peste două luni s-au ocupat timpul liber cu renovări, relaxare, dar s-au dedicat și activităților de dezvoltare profesională. Aproape jumătate dintre aceștia recunosc și că au petrecut mai multe ore pe rețelele de socializare.

Ca urmare a suspendării temporare a activității, respondenții au avut timp liber pentru a renova (27%), relaxare (20%), alte proiecte personale și dezvoltare profesională.

27% dintre respondenți declară că nu au avut mai mult timp liber în această perioadă.

Alte răspunsuri frecvente au fost activitate fizică, lectură, vizionare de filme, sau implicare în acțiuni de voluntariat.

Mai mult și mai multe pe social media

Distanțarea nu a redus socializarea, ci a mutat-o și mai mult în online, în social media. Aproape jumătate (42.4%) din participanți au declarat că au petrecut mult mai mult timp pe social media în perioada izolării, în timp ce doar 16% au răspuns că stau mai puțin, iar 41% apreciază că perioada petrecută în social media nu s-a schimbat foarte mult.

Dar social media nu mai e demult doar un mediu de socializare. 40% dintre respondenții la acest studiu folosesc social media pentru a se menține informați, 25% dintre respondenți - pentru a căuta activ joburi și 5% pentru cumpărături.

HappyRecruiter este un Ecosistem Digital de Recrutare care oferă echipelor de recrutare instrumentele pentru a selecta, filtra și gestiona cu succes candidații, folosind-o pe Dora, asistentul virtual în mediile în care aceștia sunt disponibili, respectiv Facebook, Messenger și Instagram.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri