Mediul de business este ca o arenă în care apar nenumărate provocări și situații cărora omul de afaceri trebuie să le facă față. Mediul devine cu atât mai volatil cu cât antreprenorul este la început de drum. Emisiunea difuzată pe ProTV, Imperiul Leilor, reunește cinci mari oameni de afaceri care sunt dispuși să investească în anumite businessuri și să sprijine antreprenorul respectiv. Într-un interviu wall-street.ro, Mohammad Murad, unul dintre jurați, a declarat că emisiunea nu este un spectacol, ci o datorie morală a celor care au avut succes de-a lungul vieții.

Murad vorbește despre necesitatea ca oamenii de afaceri de succes să împărtășească învățăturile și experiențele care i-au format.

”Imperiul Leilor nu e un spectacol. E o datorie morală a noastră, a oamenilor care au avut succes. În plus, e plăcut să susții pe cineva care vrea să facă ceva în viață”, a precizat Murad.

Întrebat ce îl motivează să învestească și cum anume alege businessul de investit, Murad a declarat că pentru el contează foarte mult persoana care vine cu ideea de afacere.

Investiția e în persoană, nu în business.

Mohammad Murad

”Îmi place sentimentul de a porni din nou de la zero, asta mă face să investesc. Cât despre afacerea propriu-zisă, mă uit mereu la omul din fața mea. Și e acea senzație de te iubesc, dar nu știu de ce. Pur și simplu, te uiți la o persoană și ai sentimentul că o știi de-o viață. E chimie...”, a explicat omul de afaceri.

Murad mai spune și că e foarte important transferul de cunoștințe către noile generații, către oamenii tineri care vor să schimbe ceva prin ideile lor.

Nu în ultimul rând, hotelierul a precizat că trebuie să înțelegem din Imperiul Leilor că nu banii ar trebui să ne apropie de oameni.

”Trebuie să înțelegem oamenii cu care ne întâlnim și să le acordăm o șansă. Ceea ce trebuie să învățăm din Imperiul Leilor este că nu banii ne apropie de oameni”, a adăugat juratul.

Cine este Mohammad Murad

Mohammad Murad a venit în România la vârsta de 17 ani, cu gândul să studieze medicina. A început la Iași, după care s-a mutat la București. A intrat în mediul de afaceri în 1991, începând în domeniul alimentar, iar în 1992 a deschis primul magazin SpringTime. După anii 2000, cele mai multe investiții făcute de Mohammad Murad au fost orientate nu doar către industria hotelieră, ci și către zona imobiliară.

În 2002, Murad a în­­ființat compania Triumf Construct, după ce îna­­inte cu doi ani demarase deja construcția de lo­­cuințe din zona Șisești, în nordul Capitalei. În perioada 2002-2003, a făcut și primele apartamente turistice de pe malul Mării Negre, situate în complexul Coral Beach din zona Năvodari–Mamaia Nord. În 2005 și-a direcționat aface­rile din industria hotelieră și către București, unde a inaugurat Phoenicia Grand Hotel, din apro­pierea aeroportului Băneasa, în nordul Capitalei, urmat, în 2009, de Phoenicia Aparthotel, în zona rezidențială Băneasa.

Pe fondul crizei din 2008 a apărut Phoenicia Holiday Resort, care avea 420 de apartamente, fiind transformat în hotel de patru stele. Astfel, complexul hotelier Phoenicia de pe litoral a fost extins cu noi construcții: Phoenicia Luxury (2014), cu 180 de camere și apar­­­­­tamente, catalogat la patru stele plus, și Phoenicia Royal (2017), cu 144 de spații de caza­­re, cla­sificate la cinci stele.

Nu în ultimul rând, investitorul va renova Complexul Amfiteatru-Panora­­mic-Belvedere din Olimp, cumpărat în 2016 de la omul de afaceri Josef Goschy, care a fost reintrodus în cir­­cuitul turistic în iunie 2020.

Ce este Imperiul Leilor

Imperiul Leilor este o emisiune difuzată pe ProTV începând cu 12 februarie 2020, în fiecare zi de miercuri, începând cu 20:30. În cadrul programului, mai mulți antreprenori își prezintă ideile de business în fața unui juriu format din cinci investitori dispuși să ajute la susținerea și consolidarea acestora.

Investitorii analizează ideea de afacere și, dacă o consideră rentabilă, propun o contraofertă tânărului antreprenor. Acesta din urmă trebuie să aleagă cea mai bună variantă de sprijinire a businessului său.

Cei cinci lei care fac parte din Imperiu sunt:

  • Mohammad Murad, Grupul Phoenicia.
  • Dan Șucu, grupul Mobexpert.

Sursa Foto: Agerpres

  • Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette.

Sursa Foto: Silviu Covaci/ Facebook Cristina Bâtlan

  • Bogdan Micu, tânăr investitor, cu o companie extinsă pe mai multe continente.

Sursa Foto: Facebook Bogdan Micu

  • Dragoș Petrescu, fondatorul lanțului de restaurante City Grill.

Sursa Foto: Facebook Dragoș Petrescu

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri