Orice demnă urmașă a Evei va da întotdeauna importanța cuvenită ținutei sale. Și, potrivit specialiștilor, aceasta nu este completă dacă nu este însoțită și de accesoriile potrivite. Cât despre accesoriul care nu lipsește niciodată din ținuta unei femei, deja știi despre care este vorba: geanta.

Dar, deși pare la prima vedere, o alegere ușoară, să știi cum să ”potrivești” geanta la fiecare ținută este destul de dificil, și nu puține sunt reprezentantele sexului frumos care dau greș aici. De aceea, avem pentru tine câteva sugestii despre cum să porți gențile pentru a obține un look perfect.

Geanta de mână

După cum îi spune și numele, sunt acele modele prevăzute cu două mânere scurte, ceea ce permite purtarea lor în mână sau pe braț. Pot avea adăugată și o baretă detașabilă, dar nu este obligatorie. Acestea sunt excelente pentru persoanele care desfășoară muncă de birou, iar cu stilul office se potrivesc cel mai bine. Pentru a le scoate puțin din acest stil sobru, un breloc sau o eșarfă legată de mâner este o soluție bună. De asemenea, aceste genți, pe care le găsești și pe Manier.ro, într-o mulțime de modele și culori, se potrivesc și pentru ținutele smart casual, sau la o ieșire cu prietenele la un restaurant cu pretenții.

Geanta de umăr

Aici chiar avem de a face cu o ofertă generoasă, iar pe acest blog si pe pagina de Facebook găsești și câteva recomandări despre cum să creezi o ținută perfectă, din care gențile nu trebuie să lipsească. Între timp, îți spunem că acest tip de geantă este preferat de persoanele care adoră să aibă mâinile libere, dar și cele care consideră că le este mai comod așa. Din fericire, este și foarte versatilă, așa că dacă ești adepta stilului business, smart casual sau elegant, această geantă se va dovedi a fi alegerea perfectă pentru tine.

Geanta tip poștaș

Deja imaginea care apare în mintea ta, atunci când citești cuvintele de mai sus, nu este una prea plăcută. Cum ar putea cineva să poarte acest tip de geantă și în același timp să aibă parte de un look plin de stil? Specialiștii sunt de părere că modul acesta de a purta gențile medii sau chiar mari se dovedește a fi unul plin de stil, în special în vacanțe, iar medicii ne dau asigurări că este și foarte comod, iar spatele nostru ne va mulțumi.

Geanta tip shopper

Deja din denumire ai înțeles exact ceea ce voiam să subliniem: este o geantă încăpătoare, de mari dimensiuni, nu este compartimentată, iar sistemul de închidere nu este foarte complicat. Are una sau două barete, ceea ce permite purtarea ei atât pe umăr, cât și în mână. Dacă ești mică de statură, oricât de mult ți-ar plăcea acest model pentru aerul tineresc pe care îl degajă, mai bine renunță la el.

Poșeta

Cei mai mulți dintre noi considerăm că gențile și poșetele sunt la fel, dar specialiștii ne atrag atenția că lucrurile nu sunt chiar așa. Prin poșetă se înțelege de fapt o geantă de mici dimensiuni, pe care o porți la o plimbare relaxantă prin parc, și în care poți adăuga doar telefonul și portofelul cu acte și bani. Este foarte ușor să îți creezi ținuta perfectă atunci când decizi să porți o poșetă.

Evident, avem de a face și cu versiuni elegante, din piele naturală sau întoarsă, și care se potrivesc de minune în anumite ocazii speciale, cum ar fi nunțile, petrecerile de sfârșit de an, un cocktail de afaceri, etc. Din fericire, oferta este foarte diversă, așa că sigur vei găsi ceva pe placul tău și care să completeze frumos ținuta aleasă.

Rucsac

Nu, rucsacul nu este o geantă potrivită numai atunci când mergi în concediu și vrei să vizitezi cât mai multe, și ai nevoie de mâinile libere. Un rucsac poate reprezenta geanta potrivită pentru tine atunci când mergi la cursuri la facultate, sau chiar și la serviciu, dacă nu ți se impune un anumit cod vestimentar. De asemenea, rucsacurile sunt foarte practice și de aceea sunt preferate de mămici atunci când ies în parc cu cei mici, deoarece ai nevoie de ceva încăpător în care să cari jucăria preferată, o sticlă cu apă, o gustare, șervețelele umede, portofelul, telefonul, cheile…, iar mâinile trebuie să fie libere, pentru că micuțul tău are nevoie de tine.

Adori ținutele sport sau smart casual? Atunci poți integra cu ușurință rucsacul aici, și totul va fi perfect. În plus, se pare că tendința marilor creatori de modă este să reușească să îl introducă pe acesta în stilul office, și dacă ne uităm puțin la ceea ce ne propun, observăm că au reușit să își îndeplinească scopul.

Atenție la culoare!

Dacă ții cu adevărat la imaginea ta, atunci ai grijă ca în garderobă să nu îți lipsească niciun tip de geantă din cele despre care tocmai ți-am amintit. De asemenea, joacă-te puțin și cu culorile, sau alege-le pe cele clasice, cu care nu dai greș niciodată: alb, maro, negru și roșu. Asortează geanta cu încălțămintea, și deja îți va fi mult mai ușor să îți compui o anumită ținută. Și, chiar dacă nu va fi una desprinsă parcă din marile reviste de modă, va fi una corectă, iar acest lucru contează enorm!

Alege mereu calitatea!

Recomandarea specialiștilor din industria modei este însă una de care este obligatoriu să ții cont: indiferent spre care tip de geantă îți îndrepți preferințele, fii mereu atentă la calitatea acesteia. De aceea, sugestia lor este să alegi pielea naturală sau pielea întoarsă, deoarece ai parte de un material mereu la modă, care sugerează eleganță și stil. Și, hai să recunoaștem, orice femeie își dorește să fie admirată, iar ținuta este cel mai adesea ”forfecată” de cei cu care ne întâlnim.

Sperăm că micile noastre recomandări au fost unele care te-au făcut să înțelegi mai bine anumite lucruri și cum poți face ca de fiecare dată să ai o apariție care să trezească admirația celor din jur!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri