Grecia

Grecia

Grecia este una dintre cele mai căutate destinații, pentru vacanța de Paște. Grecii au anunțat că vor deschide sezonul turistic pe 16 aprilie, pentru ca turiștii români să își poată rezerva vacanțele.

Spre deosebire de Turcia, în Grecia putem intra fie cu test PCR negativ, fie cu adeverința de vaccinare împotriva coronavirusului. În plus, statul elen a promis că vor fi deschise mai multe dintre granițe terestre, pentru a nu se mai forma aglomerații la intrarea în țară.

Prin urmare, în Grecia am putea merge în:

  • Riviera Olimpului și Halkidiki: plecare pe 30 aprilie, de la 111 euro/persoană, 7 nopți cazare și transport inclus
  • Paralia Katerini, de la 118 euro/persoană, 7 nopți cazare și transport inclus.

Autocarul pare a fi mijlocul de transport la îndemnâna turiștilor, prin urmare și Paralela 45 vine cu oferte în acest sens, după cum urmează:

Și zborurile charter sunt o modalitate prin care oamenii merg în Grecia, costurile acestora pornind de la:

  • Heraklion/Creta din 29 aprilie (de la 450 de euro/persoană/5 nopți), Rodos din 29 aprilie (de la 402 euro/persoană/5 nopți).

Sursa Foto: Shutterstock

Turcia

Turcia

Turcia este una dintre cele mai căutate destinații turistice de către turiștii români, Antalya fiind deseori aleasă pentru concediile de vară. Resorturile cu all-inclusive, adaptate nevoilor familiilor sunt printre primele alegeri ale turiștilor români.

În prezent, în Turcia se poate intra doar cu test PCR negativ.

Pentru Turcia, touroepratorul român propune programe de tip circuit sau circuit cu sejur, cu transport cu autocarul sau avionul: Kusadasi-Istanbul, Bodrum-Istanbul, Marmaris-Bodrum, Cappadocia, Coasta Lycia, Antalya, Istanbul, după cum urmează:

  • Kusadasi – Istanbul (331 de euro/persoană, 29 aprilie): circuit cu autocarul, șapte nopți, patru nopți în Kusadasi la un hotel de cinci stele, trei nopți în Istanbul. Pentru slujba de Inviere turiștii se duc în Izmir, la Biserica greacă Sf. Vukolos.
  • Bodrum – Istanbul (371 de euro/persoană, 29 aprilie): circuit cu autocarul, de opt nopți, cinci nopți de cazare în Bodrum, la hotel de cinci stele, una în Canakkale, două la Istanbul. Turiștii vizitează Troia și, dacă vor: Delta Dalyan – Veneția turcească, Pamukkale - Castelul de bumbac, iar la Istanbul au tur de oraș, dar și croazieră pe Bosfor.
  • Marmaris – Bodrum (381 de euro/persoană, 29 aprilie): circuit cu autocarul, opt nopți, la hoteluri de patru și cinci stele. Turiștii vizitează Troia și ca excursii opționale au: Delta Dalyan – Veneția Turcească, Insula Cleopatrei și Golful Gokova, Pamukkale – Castelul de Bumbac.
  • Cappadocia – Antalya (169 de euro/persoană, 30 aprilie): transport cu avionul, șapte nopți. Se vizitează Konya – patria dervișilor rotitori, muzeul în aer liber din zona Goreme, crame, țesătorii, se plimbă cu balonul dacă vor. În Antalya vizitează orașul vechi, portul, cascada Karpuzkaldiran.
  • Coasta Lycia – Antalya (169 de euro/persoana, 30 aprilie): transport cu avionul, șapte nopți. Turiștii vizitează Biserica Sf. Nicolae din Myra, fac o croazieră din Delta Dalyan și ajung la Plaja Țestoaselor, vizitează Efes, Casa Fecioarei Maria, satucul Sirince, Pamukkale - Castelul de bumbac și au un tur de Antalya la final (partea veche a orașului).
  • Circuit Istanbul – Comorile Orientului (169 de euro/persoană): o vacanță de cinci zile, transport cu autocarul, plecare pe 29 aprilie.
  • Circuit Istanbul – Comoara de pe două continente (187 de euro/persoană): o vacanță cinci zile, transport cu autocarul, plecare pe 29 aprilie.
  • Sejur Antalya cu zbor charter: vacanțe la hoteluri de patru și cinci stele cu all inclusive, pachete care au pornit de la 400 de euro/persoană.

Sursa Foto: Shutterstock

Egipt

Egipt

Supriza alegerilor de vacanță din acest an, Egiptul rămâne o primă opțiune și pentru vacanțele de Paște.

Egiptenii cer un test COVID PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.

Vezi și: FOTOREPORTAJ | Securitate sporită și all inclusive, metoda egipteană de a atrage turiști într-una dintre cele mai renumite destinații

Cei de la Hello Holidays susțin că românii caută sejur de relaxare, la prețuri ale pachetelor cu zbor charter care au pornit de la 400 de euro/persoană.

Paralela 45 propune zboruri charter în Hurghada din 1 mai (de la 494 de euro/persoană/șapte nopți).

Sursa Foto: Pixabay

România

România

România rămâne și ea o destinație căutată de turiștii români.

Efectuarea unui test COVID, dar și incertitudinea care stă în jurul restricțiilor de circulație, care pot fi implementate de la o zi la alta, îi fac pe români să caute vacanțe la munte sau în zonele balneo.

În România, cele mai căutate programe sunt circuitele în Maramureș- Bucovina sau Cluj-Apuseni-Hunedoara, dar se vând și cazări individuale la munte și în zonele balneo, pentru trei-patru zile în perioada Paștelui. Pentru acestea, costurile sunt:

  • Circuit Maramureș – Bucovina (959 de lei/persoană), cinci zile, transport autocar, plecare pe 30 aprilie.
  • Circuit Cluj – Apuseni – Hunedoara (842 de lei/persoană), cinci zile, transport cu autocarul, plecare pe 30 aprilie.

Paralela 45 propune vacanțe de Paște și pe litoralul românesc în Venus, Saturn, Olimp, Neptun, Jupiter, Eforie Nord, cu prețuri de la 46 lei/persoană/noapte.

Românii mai caută și Delta Dunării Mineri, Nufăru, Uzlina, Sulina, Murighiol, Eșelnița, cu prețuri de la 104 lei/persoană/noapte.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock