Pentru majoritatea caselor și apartamentelor, energia este un element esențial și foarte costisitor iarna, având în vedere că stăm mai mult în casă, iar prețul energiei electrice a crescut puternic în ultimele luni. Cu toate acestea, există o serie de lucruri prin care puteți economisi bani la utilități.

Scoateți din priză electronicele atunci când nu le mai folosiți

O mulțime de energie electrică este irosită prin lăsarea aparatelor în priză care nu sunt folosite, iar costurile energiei electrice se pot adăuga la final de lună. Pentru a economisi bani, ar fi o soluție bună să deconectați aparatele pe care nu le mai utilizați în momentul respectiv sau în timpul nopții. Chiar și încărcătoarele din prize care nu sunt utilizate consumă în continuare electricitate.

Pentru iluminarea unei locuințe se folosește multă energie electrică, dar poți folosi mai puțină pur și simplu schimbând becurile vechi. Ușor disponibile, luminile cu LED-uri pot folosi până la 75% mai puțină energie și, de asemenea, pot rezista de până la 25 de ori mai mult decât un bec obișnuit.

Instalați întrerupătoare de intensitate luminii

Împreună cu niște becuri LED noi, întrerupătoarele prin care poți controla intensitatea luminii sunt o modalitate excelentă de a reduce consumul de energie. Prin reducerea fluxului de electricitate, prelungesc și durata de viață a becurilor deoarece funcționează la o putere mai mică.

Totodată, una dintre cele mai bune modalități de a reduce cheltuielile de pe factură este să folosiți cât mai puțin electricitatea pentru a ilumina spațiul exterior, de exemplu cum este cel din grădină. Puteți folosi lămpi care absorb energia solară în timpul zilei, iar noaptea luminează întreaga grădină.

Izolați-vă corect casa

O modalitate simplă și eficientă de a reduce pierderile de căldură este izolarea corectă a casei, inclusiv al acoperișului. Prin izolarea țevilor puteți reduce pierderile de căldură și menține apa mai fierbinte pentru mai mult timp. De asemenea, izolația țevilor previne înghețarea lor în timpul iernii, ceea ce poate duce la țevi fisurate, blocaje și inundații, toate acestea fiind costisitoare de reparat.

Înlocuiți aparatele și electrocasnicele vechi

Pe măsură ce electrocasnicele se învechesc, eficiența energetică generală a acestora poate scădea. Fie că este vorba de piese vechi, sigilii sparte sau defecțiuni, majoritatea nu sunt menite să reziste mai mult de aproximativ 10 ani. Odată cu îmbunătățirea tehnologiei de-a lungul timpului, majoritatea aparatelor noi sunt mai eficiente. Dacă sunteți în căutarea unui aparat nou, ar trebui să vă uitați după modele cu rating A+++.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri