În weekend-ul 21-22 mai, în comuna Blăgești, la 30 de km de Bacău, a fost inaugurată cherhanaua Lotca, marcând astfel debutul unui proiect turistic care se va întinde pe 130 de hectare.

Turiștii prezenți în cele două zile de Soft Opening s-au putut bucura de un preview al meniului creat de Chef Ștefan Popescu și de ambientul ce poartă semnătura biroului de arhitectură și design interior Yellow Office, în care mobilierul și decorațiunile au fost create de producători și artiști locali.

Atât meniul, cât și designul Lotca au drept sursă de inspirație natura, pe care creatorii cherhanalei cu ponton își propun să o aducă în centrul unei experiențe culinare unice.

”Dialogul între natură, arhitectură și gastronomie se reflectă atât în alegerea materialelor - pardoseala realizată cu pietre din râul Bistrița, aflat în vecinătatea sitului, primul registru al fațadelor placat cu piatră cochiliferă, vegetația abundentă adusă în interior - dar și în detalii precum medalioanele de rășină, realizate de artista Diana Manole, în care o serie de elemente naturale colecționate de pe domeniul ARCA, plante și osaturile unor pești, au fost folosite ca matrițe pentru realizarea unui perete decorativ”, a declarat Arh. Vladimir Mîndru, Yellow Office.

Pentru că varietatea de pește a crescut sustenabil în iazuri, ARCA vine cu specialitățile pescărești pe bază de sturion, păstrăv sau crap, reinterpretate de Chef Ștefan Popescu. Și iubitorii de carne sau preparate vegetariene își vor găsi gustul preferat în meniul Lotca, savoarea acestora fiind potențată de legumele și fructele cultivate pe domeniul ARCA.

Dezvoltat în jurul unei ferme piscicole, ARCA este un resort-destinație pentru turiștii interni și internaționali. Într-o primă etapă de dezvoltare, au fost deschise: cherhanaua Lotca, salonul pentru evenimente Foliage, ambele cu ponton peste iazul central al resortului și Poof, un parc artizanal care va servi drept spațiu de relaxare și promenadă pe malul lacului, dar și loc de desfășurare pentru evenimente culturale.

În iulie 2022, complexul de Tiny Houses și apartamentele ARCA vor fi incluse în circuitul turistic, în această etapă urmând să fie deschise si terenurile de tenis și padel, dar și un parc pentru copii. În cursul anului 2022, la ARCA vor fi amenajate 3 rezervații cu diverse specii de căprioare și cerbi, zonă de picnic cu căprioare pe malulul lacului, iar turiștii se vor putea bucura de tururi ghidate la bazinele cu pești. Tot în 2022, se va lansa propria linie de delicatese pescărești ”by ARCA”, pregătite după rețetă proprie în hala de producție de pe domeniu.

Pentru că planul de dezvoltare a complexului include și alte restaurante aprovizionate cu cât mai multă materie primă din producție proprie, până în anul 2024, la ARCA vor fi înființate: sere, microferme de bovine, fazani, rațe domestice și păsări, plantație de zmeură, livezi cu pomi fructiferi, mure și coarne, dar și o zonă dedicată apiculturii. Tot până în 2024, resortul își propune să producă energie verde, iar până în anul 2026, vor fi inaugurate hotelul ARCA și un centru de wellness.

Sursa foto: ARCA/ Lotca

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri