Infinitea

Infinitea

Situată în Cotroceni, pe strada Grigore Romniceanu nr 7, etajul 1 (Zona Cotroceni), între clădiri istorice și pe străduțe umbrite, ceainăria Infinitea este un loc numai bun pentru a petrece câteva ore cu prieteni sau cu soțul/ soția.

Cu ceaiuri din cele mai diverse, pe care merită să le încercați, terasa retrasă a Infinitea vă așteaptă cu concerte de Jazz și pe alte ritmuri clasice.

Bineînțeles, puteți alege să nu beți ceai și să vă opriți la gama lor de dulcețuri aromate și în combinații la care nu v-ați fi gândit.

Înainte să ajungeți la ceainărie, ar fi bine să vă faceți rezervare. Programul ceinăriei este următorul: luni-joi: 10.00-22.00, vineri - duminica: 12.00-22.00. În plus, în funcție de cantitatea dorită, prețul unui ceai pornește de la 19 lei.

Sursa Foto: Ceainăria Infinitea/ Facebook

Grădina Floreasca

Grădina Floreasca

În centrul Capitalei, într-o zonă cunoscută pentru aglomerație, există și o oază de liniște, pe care o găsim la Grădina Floreasca.

Grădină, terasă, restaurant chiar în mijlocul orașului, dar atât de departe de aglomerație, Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade, nr. 16) este deschisă astfel:

  • Luni – Duminică: 10:00 – 00:00
  • Bucătărie: 10:00 – 22:30.

Prețurile din meniul Grădinii Floreasca sunt potrivite zonei în care se află terasa, un pahar de vin, spre exemplu, costând între 20 și 25 de lei.

Rezervările pentru mese se fac la numărul de telefon 0755 085 967 de luni până duminică în intervalul orar 10:00-22:00.

Rezervările pentru grupuri mai mari de 20 de persoane se fac doar la adresa de mail contact@gradinafloreasca.ro și sunt considerate valide doar în urma confirmării solicitării.

Sursa Foto: Grădina Floreasca

Grădina Verona

Grădina Verona

Deschisă în 2009, la un an după extinderea librăriei Cărturești, Grădina Verona se află la câțiva pași, pe aceeași stradă, la numărul 15.

Acest refugiu verde din centrul orașului este gazda multor evenimente, cel mai cunoscut fiind Street Delivery.

Sunt aproximativ 400 de locuri și există un spațiu bine protejat de intemperii. În plus, în sezonul rece, puteți participa la târguri gastronomice, savurând un ceai sau o cană de vin fiert.

Meniul este unul diversificat, oferind în permanență și opțiuni pentru vegetarieni.

Nu în ultimul rând, în Grădina Verona este permis accesul cu animale de companie, ținute în lesă.

Sursa Foto: Cafe Verona

Grădina Alhambara

Grădina Alhambara

Aflată pe strada Constantin Mille, nr. 13, Grădina Alhambara vă așteaptă într-un cadru prietenos, cu spectacole și concerte cu muzică Jazz.

Meniul Grădinii vine cu preparate pentru toate gusturile: de la snack-uri rapide pentru cei grăbiți, la feluri principale sofisticate pentru cei neobosiți.

În 2021, Asociația Culturală Teatrul Independent Elisabeta a început proiectul de reamenajare a Grădinii Alhambra, cu scopul de a reda Bucureștiului un spațiu cultural istoric. Cu o capacitate de 150 de persoane, Grădina Alhambra își păstrează și destinația de restaurant, fiind gata să-și primească spectatorii la concerte, proiecții de film, iar în viitor chiar și la spectacole de teatru.

Sursa Foto: Grădina Alhambara/ Facebook

Grădina Sticlarilor

Grădina Sticlarilor

Din Vasile Lascăr, nr. 36, ne zâmbește Grădina Sticlarilor, un alt loc cu voie bună și răcoare din București.

Grădina Sticlarilor nu este doar o simplă terasă cu mult verde, ci devine un atelier pentru cei mici, pasionați de artă pe sticlă (de unde și numele localului).

Bineînțeles, nici de aici nu lipsesc concertele de jazz, muzica clasică sau unplugged.

Sursa Foto: Grădina Sticlarilor/ Facebook

Suento

Suento

O altă grădină care merită vizitată și analizată la o bere rece este cea a restaurantului Suento.

Un loc retras, cu verdeață și umbră, Suento este grădina la care ți-ai putea sărbători ziua de naștere cu cei mai apropiați prieteni.

Aflată pe strada Toamnei, nr. 101, grădina restaurantului Suento vă așteaptă cu preparate colorate, aromate și atent așezate în farfurie.

Sursa Foto: Suento/ Facebook

Savart

Savart

Savart este un restaurant cu specific gourmet contemporan, situat în centrul Bucureștiului, între Piața Romană și Calea Victoriei, lângă Ateneul Român.

Totodată, Savart este grădina în care puteți rezerva cu încredere o cină fine-dinning.

Program este următorul:

  • Luni: 14:00 -24.00
  • Marți - duminică: 12.00 - 24.00

Manuela Paraschivescu, chef și co-owner Savart, este cea care se joacă cu preparatele Savart. Aceasta a absolvit academia culinară franceză Grégoire Ferrandi şi s-a format profesional în bucătării de restaurante cu două stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, şi la Thoumieux, cu Jean-François Piège.

Sursa Foto: Savart/ Facebook

Studio 80

Studio 80

Un alt restaurant cu o grădină vastă este Studio 80, un local a cărui poveste a început în urmă cu 11 ani.

Aflat pe Aleea Privighetorilor, nr. 80, cu acces din Șoseaua București-Ploiești sau din Bulevardul Pipera, vis-a-vis de pădurea Băneasa și de intrarea către
zona Zoo Băneasa, Studio 80 ne așteaptă cu un meniu de inspirație mediteraneană.

Programul restaurantului este următorul:

  • Duminică - Luni: 12:00-22:00
  • Marți - Sâmbătă: 12:00-24:00

Sursa Foto: Studio 80.ro

Sera Eden

Sera Eden

Sera Eden este o grădina-seră care se află în curtea din spatele casei Bratianu, de pe strada C.A. Rosetti, București.

Sera este compusă dintr-o schelă metalică, învelită cu sticlă și tablă ondulată (acolo unde s-a dorit opacitate).

De asemenea, băncile și mesele din lemn sunt dispuse în toată grădina.

***Sera Eden este un proiect preluat de Corvin Cristian Studio împreună cu peisagistul Nicolas Triboi (Foaie Verde).

Sursa Foto: Pixabay

Daimon Trattoria

Daimon Trattoria

Aflat la intrare în Parcul Tineretului (Calea Piscului 10, vizavi de Sala Polivalentă), cu un spațiu verde vast, Daimon Trattoria este o altă terasă generoasă din București.

Cu alei și mese înconjurate de verdeață, copaci înalți și deși, restaurantul este aerisit și numai bun pentru o cină în aer liber, cu familia sau prietenii. De asemenea, spațiul amplu îți permite să organizezi chiar și evenimente private de mai mari dimensiuni (restaurantul are 450 de locuri).

Sursa Foto: Daimon Trattoria/ Facebook

Sursa foto: Ceainăria Infinitea/ Facebook