Insule, stațiuni de schi luxoase și destinații de vacanță ce au ștampila de ”ecoturism” - acestea sunt, în general, cele mai scumpe locuri din lume unde vă puteți face concediul, potrivit datelor FloridaPanhandle.com, care a analizat costurile a 100 de locuri populare de vacanță, luând în calcul prețurile medii pentru cazare, transport, mâncare și locuri de vizitat.

Iată care sunt cele 10 destinații unde trebuie să pregătiți un buget serios înainte de a merge în vacanță.

  1. Gustavia, St. Barts
  2. Gstaad, Elveția
  3. Aspen, Colorado (SUA)
  4. Park City, Utah (SUA)
  5. Maui, Hawaii (SUA)
  6. Londra, Marea Britanie
  7. Cocoa Island, Maldive
  8. Maun, Botswana
  9. Grand Cayman, Insulele Cayman
  10. Monte Carlo, Monaco

Lista a fost dominată de insule și de orașe de schi luxoase, deși safariurile de ecoturism din Botswana și capitala financiară a Europei, Londra, au completat clasamentul.

Hoteluri unde cazarea costă în medie 1.000 de dolari pe noapte

Insula caraibiană St. Barts este cea mai scumpă destinație de vacanță din lume, în mare parte din cauza costurilor ridicate de cazare, care se ridică în medie la 1.770 de dolari pe noapte, potrivit analizei.

Tarifele medii ale hotelurilor din Gstaad din Elveția (locul 2) sunt de 1.360 de dolari. Orașul din Alpii elvețieni are, de asemenea, cele mai mari costuri medii pentru mâncare de pe listă, de 177 dolari pe zi.

Cazarea în al treilea cel mai scump loc - Aspen, Colorado - are o medie de 1.385 de dolari pentru o persoană, dar o familie de patru persoane se poate aștepta să plătească 2.274 de dolari, potrivit analizei.

Pentru a găsi aceste prețuri, FloridaPanhandle.com a cercetat tarifele medii pentru hoteluri de patru și cinci stele pentru sejururi în perioada Crăciunului (21-27 decembrie) și a primăverii (19-25 mai), dar nu a inclus taxele.

Locuri de vizitat: de la 0 la 333 de dolari pe zi

Pentru a estima prețul activităților și al obeictivelor turistice de vizitat, FloridaPanhandle.com a calculat costul mediu pentru cele mai recenzate trei atracții din fiecare locație pe TripAdvisor.

Orașul de schi Park City, Utah, a avut o medie de 333 de dolari pentru atracțiile zilnice - cea mai mare valoare de pe listă.

Atracțiile din Maun, Botswana, singura destinație africană de pe listă, au avut o medie de peste 100 de dolari pe zi pentru activități precum o vizită de o zi în Delta Okavango.

În ciuda faptului că au avut costuri medii generale mai mari, atracțiile din St. Barts și Maldive au fost evaluate la 0 dolari. Asta pentru că deși cazarea în aceste locații este foarte scumpă, plajele sunt gratuite.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri