Interviu cu Nicoleta Zamfir – soția și managerul maestrului Gheorghe Zamfir
Începutul acestei toamne stă sub semnul unei premiere mondiale, un spectacol unic în toată lumea, avându-i ca protagoniști pe magistralii Jose Carreras și Lara Fabian, care, alături de Orchestra Simfonică București, sub bagheta alternativă a dirijorilor David Giménez, Daniel Jinga și Giora Linenberg, vor fi pe scenă pentru a omagia geniul muzicii românești autentice, Gheorghe Zamfir. O seară de excepție în lumea muzicală globală se pregătește pe 15 Septembrie 2023, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, unde va avea loc concertul aniversar, dedicat celui mai mare naist din toate timpurile, maestrul Gheorghe Zamfir.

Nicoleta Zamfir, soția și managerul maestrului Gheorghe Zamfir, a fost promotoarea cheie în organizarea acestui eveniment memorabil, aducând la viață visul de a celebra 80 de ani de excepție ai marelui naist. Cu pasiunea sa pentru muzică și experiența în domeniul managementului artistic, Nicoleta Zamfir a contribuit în mod semnificativ la transformarea acestei idei în realitate și la crearea unei seri care va rămâne în memoria celor prezenți pentru totdeauna.
1. Cum v-a venit ideea organizarii unui asemenea eveniment?
În mod absolut firesc. Împreună cu prietenul și colegul meu, Radu Fornea, ne gândeam, încă din anul 2020, la organizarea unui eveniment de asemenea amploare, dar din păcate, din cauza pandemiei, nu a fost posibil în acei ani. Cred că patrimoniul cultural muzical numit Gheorghe Zamfir merită recunoașterea națională și internațională. Zamfir este, cu certitudine, un brand național dar, mai presus de aceasta este, prin întreaga sa creație, o quintesență a spiritualității poporului român, cu care merită pe deplin să ne mândrim și să o onorăm ca atare.

2. Cum ați ales artiștii care să facă parte din acest show?
Dacă ne referim la Jose Carerras și Lara Fabian, sunt personalități ale muzicii universale, adevărați titani care, într-un mod absolut natural, au acceptat să se alăture lui Gheorghe Zamfir, în acestă sărbătoare a muzicii care, de altfel, este și o premieră mondială, datorită faptului că vor cânta toți trei împreună la București. Să nu uităm că alături ne sunt și foarte mulți artiști români excepționali, de care ne vom bucura ascultându-i într-un spectacol cu multe surprize, special create pentru acest moment unic aniversar.

3. Cum a primit maestrul Gheorghe Zamfir vestea organizării unui asemenea show?
Cu multă bucurie, dar și cu teamă! Gheorghe Zamfir este un om modest și privește cu multă emoție atitudinea publicului vis-a-vis de muzica sa, pe care o prețuiește cel mai mult, dorindu-și să ofere întotdeauna perfecțiune și măestrie naiului.

4. Care au fost provocarile organizării unui eveniment de asemenea anvergură, ce obstacole ați întâmpinat?

O mare provocare este să aduci în același moment, pe aceeași scenă, artiști de asemenea calibru, fiecare cu personalitatea sa, și să reușești să întrepătrunzi stiluri muzicale atât de diferite într-un concept care să sune extraordinar și să îi facă fericiți, atât pe ei, cât și audiența. Totodată, este foarte dificil procesul de organizare, cu tot ce presupune de la alinierea tuturor părților implicate până la obținerea autorizațiilor și a resurselor necesare pentru a pune în mișcare un proiect de asemenea anvergură. Însă, chiar dacă provocările sunt foarte multe și complexe în organizarea unui astfel de eveniment, avem o echipă puternică și profesionistă alături de noi, în frunte cu partenerii noștri de la Arena Events și, cel mai important, avem dragostea și prețuirea publicului care a cumpărat biletele, astfel făcând posibilă realizarea unui asemenea spectacol.

5. De cât timp pregătiți acest show?
Am început să lucrăm la el ca și concept, așa cum vă spunem, încă din 2020, dar am început să punem lucrurile în mișcare o dată cu confirmarea invitaților noștri de a accepta provocarea acestei premiere mondiale la București și de a găsi disponibilitate în Agenda tuturor celor trei mari artiști, pentru a putea face spectacolul.

6. Cum ați ales locația pentru desfășurarea concertului aniversar?
Locația s-a ales singură. Este un loc minunat al Capitalei, care poate găzdui cu profesionalism un astfel de concert. Arcul de Triumf este simbolul Victoriei, izbânda împotriva a tot ce este rău, și nădăjduim cu toții, ca prin demersul nostru artistic, să lansăm în această locație o serie lungă și frumoasă de evenimente de mare clasă, care să se desfășoare aici în mod consta
7. Care este, până acum, statusul vânzării biletelor?
Știu că au mai rămas doar 500 de bilete disponibile și mulțumim pe această cale tuturor celor care și-au rezervat loc pentru a se bucura de o seară unică și magică în același timp.

8. Cum a primit publicul vestea acestui concert?
Sigur cu mare interes și asta ne bucură tare mult. De altfel, ne-am dorit să promovăm încă o dată, prin acest eveniment, ideea de a face educație prin cultură, lucru de care are mare nevoie societatea noastră de astăzi, dacă ne dorim să avem în viitor generații frumoase, cu respect față de valorile adevărate din țara noastră.

9. Care sunt planurile de viitor, intenționați să organizați și la nivel internațional un show în aceeași formulă?
Planuri de viitor, în mod clar există, dar noi propunem și Dumnezeu dispune. Sigur că ne gândim să contiuăm această poveste unică și frumoasă născută la București. Un concert al valorilor mondiale, care să promoveze spiritualitatea muzicală la nivel planetar și să vorbească, în același timp, despre frumusețea României. Vor urma, cu certitudine, multe surprize frumoase pe care de abia așteptăm să le împărtășim cu voi toți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri