O ieșire la pescuit se pregătește cu câteva zile înainte, ținând cont de câteva sfaturi și bune practici. Iată cinci dintre ele:

Fă ordine și curățenie în bagajul de pescuit

Este esențial să întreții cât mai bine echipamentul de pescuit. Se recomandă ca, la ultima partidă pe pescuit, înainte de a pleca acasă, să aranjezi și să cureți echipamentul de pescuit folosit. Articolele sunt mai ușor de curățat cât timp depunerile de mizerie, praf și alte reziduuri sunt mai proaspete. Să ai la îndemână lavete din microfibre, atât uscate, cât și umezite cu apă.

Din diverse motive, nu se întâmplă de fiecare dată asta. Așadar, de cele mai multe ori, va trebui să faci ordine și curățenie abia la următoarea ieșire pe balta de pescuit. Este un prilej bun să îți notezi dacă ai nevoie de noi produse și accesorii de pescuit.

Comandă articolele care îți lipsesc

După ce ai făcut ordine printre articolele din bagajul de pescuit, poți constata că ai nevoie de anumite lucruri. De exemplu, poate ai rămas fără fire, cârlige sau ai nevoie de nade noi.

În această situație, va trebui să îți comanzi articolele care îți lipsesc pentru următoarea ieșire. Poți face asta online, cu livrarea produselor acasă, sau poți merge la un magazin pescuit, de unde să-ți alegi singur sau împreună cu un consultant articolele de pescuit.

Stabilește destinația de pescuit

Dacă obișnuiești să pescuiești staționar, în lacuri și bălți amenajate, alegerea destinației este foarte importantă.

Sunt două soluții: fie mergi într-o destinație pe care o cunoști foarte bine, fie alegi o destinație nouă. Dacă alegi prima variantă, îți recomandăm să mai schimbi locul de pescuit, chiar dacă ultima oară ai avut reușite. Pe de altă parte, o destinație nouă de pescuit îți poate aduce noi provocări și surprize plăcute în ceea ce privește capturile.

Destinația de pescuit se stabilește și în funcție de timpul pe care îl poți dedica acestei activități. Prin urmare, dacă ai la dispoziție câteva ore sau o zi întreagă, va trebui să găsești un loc mai apropiat de locuință. Altfel, dacă plănuiești să stai 2-3 sau mai multe zile, opțiunile sunt mult mai atractive. Chiar și în aceste condiții, ține cont de ce specii de pești vrei să prinzi.

Condiții speciale pentru pescuitul nocturn

Pescuitul pe timp de noapte se întâmplă adesea vara, atunci când temperaturile caniculare resimțite pe timpul zilei determină peștii să stea retrași în adâncurile apei, respectiv departe de mal. Prin urmare, sunt mulți pescari care preferă să stea noaptea pe mal, doar că asta presupune o și mai bună organizare.

Ai nevoie de o stare de vigilență continuă, mult mai obositoare față de ce se întâmplă pe timp de zi. Pleacă la pescuit cât mai odihnit.

Este obligatoriu să-ți asiguri și o foarte bună iluminare. Folosește o lanternă de cap, dar și un proiector pe care să îl ai în zona de camping.

Verifică starea vremii

Un pescar adevărat știe că starea vremii contează, în succesul unei partide de pescuit. Prin urmare, verificarea condițiilor atmosferice în destinația de pescuit este un prim pas obligatoriu. Este imposibil să pescuiești pe averse de ploaie sau rafale de vânt, atunci când întregul areal hidrografic este perturbat.

Anticiparea stării vremii mai vine și cu alte avantaje. De exemplu, îți poți alege corect ținuta de pescuit. Confortul contează. Totodată, în măsura în care vremea nu se anunță deloc bună, vei putea lua decizia de a amâna ieșirea.

În concluzie, înainte de a ieși la o partidă de pescuit, va trebui să te pregătești corespunzător și să pleci cu încredere către destinația aleasă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri