ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură lansat de ROCA Investment, se pregătește de lansarea unei Instituții Financiare Nebancare (IFN), ce va deservi finanțarea sectorului agricol, după parcurgerea procesului de autorizare de către Banca Națională Română (BNR).

IFN-ul va avea ca obiect de activitate creditarea și acordarea de împrumuturi pentru sectorul agricol. Prin intermediul acestuia, holdingul de agricultură își propune să completeze și să diversifice produsele pe care le are.

„Ca parte din strategia noastră de dezvoltare, intenționăm să completăm gama de produse și servicii existente în grup cu cele specializate în creditarea activității fermierilor, prin pregătirea înființării unei Instituții Financiare Nebancare (IFN). Serviciile de finanțare vor fi destinate nevoilor specifice fermierilor: credite pe termen scurt pentru finantarea producției agricole, cu acordare facilă și un plan de rambursare adaptat activității sezoniere”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piață din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a generat afaceri de peste 156 milioane de euro la nivelul anului trecut, și și-a dublat suprafața agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor deținute, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim și Supliment, cu activități în plină expansiune națională, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piața producției și distribuției de inputuri, precum și a comerțului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania de private equity din România, în calitate de acționar majoritar, și Florin Deznan. ROCA Investments este specializată în preluarea, în calitate de acționar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri